måndag 9 november 2015

Sekter ingen ursäkt

Inget folkligt stöd för migrationspolitiken


- De etablerade partierna har inte gjort något för att begränsa volymerna av migranter. Man vägrar att tala i termer av hur många landet klarar av. Resultatet är att strömmen av nyanlända fortsätter ligga på rekordnivåer.
För denna politik har regering och allianspartier tillsammans stöd av 17 procent av svenska folket i november, rapporterar Svenska Dagbladet.
I liknande mätning från Ipsos i oktober var stödet 26 procent, enligt DN.
Dessa siffror stämmer väl överens med SOM-institutets årliga mätningar där stödet för ökat mottagande på senare år tappat stöd från 25-procentsnivån till under 20 procent. Min gissning är att stödet kommer att minska ytterligare i takt med alla de problem som mottagandet för med sig i vinter och långsiktigt.
Det är demokratiskt inte hållbart att över 80 procent av riksdagsledamöterna driver en radikal migrationspolitik som går stick i stäv mot folkopinionen.
Frågan är varför så många partier kan vara i så dramatisk otakt med svenska folket. Min förklaring är att partierna numera är så isolerade att de börjar fungera som sekter. Och sekter struntar i vad omvärlden tycker. Den sektinterna logiken kan för omvärlden framstå som rent ut sagt bisarr.
Om jag har rätt, blir nästa fråga: vill svenska folket rösta på sekter som inte lyssnar på väljarna?
Svaret får vi i riksdagsvalet 2018.
-------------------

"All makt utgår ifrån sekterism"

- Moderaternas krav idag på "stängda gränser" är ett populistiskt utspel. Därtill var bogvisiret Batra tvungen, efter att sosseriet öppet medgett att vi har nått vägs ände, katastrofen för landet nära nu. Det mullrar givetvis ännu mer ibland partiets kvarvarande drömmare, dom fick ett köttben för att hållas lugna. Men, en stängd gräns är bara en månads respit, sen väntar "öppna hjärtan" och "flyktingomsorg" igen, kött-tsunamin i full rullning igen. "Brott mot mänskliga rättigheter och konventioner" ylar SVT:s illröda Margor Silberstein, snacka om opartisk statsmedia.

- Finns bara ett oppositionsparti, SD. Och nu har dom fått rätt om invällarkatastrofen, både s och m, huvudkonkurrenterna, har motvilligt insett faktum, och tvingats till botbänkens nesa. Men det räcker inte, sekterismen kommer att fortsätta, som sägs ovan. Den enda folkliga varianten är att öppet umgås med SD som mogna människor, men den kunskapen och egenskapen har inte sekteristerna. Infållade med mp, fp, c, kd och v, alla utom kd totalt insnöade minipartier. Yrkespolitiker, knapptryckarlojala pajasfigurer, unga gläfsbroilers, som vuxna, mer kunniga och mogna väljare inte "vill ta i med tång" 2018, för att använda deras egen blöjbarnsretorik.

1 kommentar: