torsdag 5 november 2015

Ovan där


“Vi förstår Hans vägar bättre ovan där” – textrad ur Ovan där, Ivar Lindestad.
Kanske var det därför han tittade ut medan regeringsplanet flög över Sverige, för att få ner en vägbeskrivning till Hans vägar och då inte Hans Majestäts vägar utan han som i sin allsmäktiga klokhet och vishet visste mest och bäst. Alla Hans vägar bär i Fredrik Reinfeldts kartbok till de oändliga fälten och de oändliga skogarna…
Aftonbladet den 7 december 2014. Aftonbladet snappar upp en intervju med Fredrik Reinfeldt i danska Politiken. I sin oändliga vishet och med sin eviga klokskap berättade Reinfeldt att han inte för allt i världen kunde förstå de och dem som säger att Sverige är fullt. “Jag flyger ofta över den svenska landsbygden. Det finns oändliga fält och skogar. Den som hävdar att landet är fullt måste visa var det är fullt.”
Aftonbladet den 5 november 2015. Nästan på dagen 11 månader efter det att mäster Reinfeldt så generöst har levererat lösningen på alla aktuella och kommande problem med flyktingmottagande så kliver landets migrationsminister Morgan Johansson fram i rampljuset. Morgan ser inte de oändliga fälten och de oändliga skogarna, kanske på grund av dimma eller mörker. Kanske på grund av att Morgan har sett problemen med att få flyktingar att kliva av bussar i samhällen i de oändliga skogarna, som Limedsforsen eller Fredriksberg. Hur skulle det då bli eller vara om bussen stannar mitt i den oändliga skogen eller mitt på det oändliga fältet…?
“De som kommer hit får vara beredda att lösa sitt boende på egen hand… – Vi har nu nått gränsen” säger migrationsminister Morgan idag och lägger till “den svenska situationen är så pass ansträngd att de som kommer hit måste överväga om de i stället ska stanna där de är.” Men de oändliga fälten och skogarna då?
Jag tycker att migrationsministern bör ringa Reinfeldt för en lunch eller en fika, be Reinfeldt att ta med sig kartboken och visa var han har sett de oändliga skogarna och fälten under sina utflykter ovan där. Det skulle kunna bli en politisk variant av “Snillen spekulerar” där det ena snillet vägrar att se problemen och det andra snillet vägrar att se vad som behöver göras…
Ovan där randas morgonen? Eller skymningen?

Källa: http://www.6mannen.se/ovan-dar/

---------------------------

Kanske blir för Löfven/Johansson, att utnämna flygspanare Reinfeldt
till "rikssamordnare inom upptäcktresarområdet lediga fält och skogar".
Berg och fjäll får sparas till det läge när all mark uppslukats av de kreativa
nybyggarna från Menas öknar och djungler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar