lördag 28 november 2015

Ödesdiger villfarelse

"Europa dödsdömt i händelse av Merkels uppgörelse med Erdogan"

- Tysklands förbundskansler Angela Merkel står inför ett svårt val innan toppmötet med Turkiets president. Kan EU solidarisera sig med ett land som finansierar terrorism och handlar smuggelolja? Politiker som har några principer kvar vill att mötet ställs in, skriver den tyska affärstidningen Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

EU-ledarna väntas på söndag buga sig inför Turkiets president för att diskutera en historisk uppgörelse: miljarder euro i utbyte mot Ankaras villighet att bidra till flyktingkrisens lösning. Den hjälplösa EU ser fram emot en snabb lösning och betraktar Erdogan som frälsare, men detta är en ödesdiger villfarelse, skriver den tyska tidningen.

De redan etablerade fakta av Turkiets samröre med jihadister borde egentligen räcka för att göra söndagsmötet otänkbart. Inte desto mindre har Angela Merkel på sistone visat Turkiet allt mera gunst. Det är inget under att Recep Erdogan ser fram emot denna uppgörelse. Förutom europeiska skattebetalares pengar kommer han att få en välkommen bonus i egenskap av Merkels tystnad om alla känsliga och annars obehagliga teman.


Erdogan har redan sluppit besvara frågorna varför Turkiet sköt ned det ryska bombplanet i Syrien och är på väg att underblåsa krigsstämningar i världen. Likaväl som han sluppit förklara på vilket sätt hans familj är kopplad till terroristernas finansiering och vad som blir av journalister som avslöjat Ankaras samröre med IS. Ingen funderar längre på vilka villkor Turkiet kräver sig EU-medlemskap och ifrågasätter inte heller att EU:s miljarder verkligen spenderas på flyktingarnas behov.

Merkel kan inte garantera att uppgörelsen med Erdogan och hans dunka affärer med jihadister inte förvandlar EU:s laglydiga skattebetalare till Islamiska statens indirekta sponsrar. Uppgörelsen med Ankara väntas dessutom bli en dödsdom till terroristernas alla potentiella offer.
----------------------
- Helt korrekt. Att ingå en pakt med en hårdför islamist, en sunni-ivrande sultandrömmare, är ett gigantiskt misstag. Horderna muslimer som kommit till Europa senaste året kommer från,,,, just det, Turkiet. Medveten strategi, förtrupper till islams dröm, kalifatet. Att tro på Erdogan är att sälja sin själ till djävulen.

- Tyvärr ser det dystert ut. Merkels WW2-komplex har fått henne att balla ur nästan totalt, och därför kan fler idiotier förväntas. Må andra EU-länder inser hotet och se till att inget avtal upprättas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar