måndag 23 november 2015

Intervall(s)

 Två socialdemokrater med sex veckors intervall
 

 

 

För att förstå den enorma svängningen inom socialdemokratins migrationspolitik kan det vara värt att lyssna på två erfarna socialdemokrater med sex veckors intervall.

- “Sverige förändras. Det är en sådan härlig känsla att få vara med om det”, sa Ylva Johansson, arbetsmarknadsminister (S), 22: 45 min in i detta klipp från det väckelsemöte som regeringen höll på Münchenbryggeriet den 12 oktober i Stockholm. Jag var själv där och upplevde denna batikhäxornas och hipsterskäggens sista brygd av känslosvall och inbillad intelligens .


Sex veckor senare, den 20 november, anordnade den borgerliga tankesmedjan Axess ett seminarium om socialdemokratins migrationspolitik med Widar Andersson, politisk chefredaktör på Folkbladet (S) och f.d. riksdagsman. Han säger då att “Hela den vanliga politiken är helt borta”, 2:35 min in i detta klipp. Se gärna hela den en timme långa diskussionen där förutom Axess vd PJ Anders Linder deltar, även Thomas Gür, Annika Borg, Patrik Engellau m fl. bekymrade företrädare från näringslivet.

Widar Andersson vill knappast tillstå att SD haft rätt hela tiden, men det är kontentan av vad han faktiskt säger och de övriga deltagarna eldar på. Men hur ska socialdemokratin agera nu när den katastrofala migrationspolitiken eroderat samtliga politikområden? Arbetsmarknad, utbildning, försvar, infrastruktur, socialvård, energi – alla påverkas av att upp till en halv miljon kan komma in i Sverige under 2016, något som finansministern accepterade med en axelryckning i SVT Agenda för några veckor sedan.

Det finns ett beprövat strategiskt politiskt upplägg som använts i Danmark, Norge och på kontinenten, nämligen att ta åt sig det önskvärda innehåll som folket vill se och paketera om det utan att ange avsändaren. I vårt fall har SD haft en i allt väsentlig realistisk analys och en hel del pragmatiska populära förslag som dock inte accepteras av övriga partier. Vad som då sker, och det sker exakt i dessa veckor före jul, är att främst Socialdemokraterna börjar föra en Sverigedemokratisk politik, så att folk känner att de inte behöver välja de otäcka SD:arna för de får samma nyktra och kloka förslag ändå från S, eventuellt utan MP men kanske med M, KD och/eller L (f.d. FP).

För att detta ska fungera måste SD demoniseras ytterligare. Alla egenskaper hos SD som inte hör till det eftersträvansvärda innehåll Socialdemokraterna vill ta över, får bära upp och dölja det faktum att S kopierat SD. Dessa Sverigedemokratiska innehållslösa egenskaper kan vara den tidiga partihistorien, reklamkampanjer, klädsel, järnrör, frisyr – ja allt tänkbart som blir än viktigare att berätta om för villrådiga väljare.

Berättelser om vikten av att bevara ”det öppna samhället” räcker inte när väljarna snarare vill stänga gränserna. Då kan allt flyta upp, helst så snaskigt det går med sex, sprit och pengar inblandade. Få väljare kommer orka lyssna på Widar Anderssons erkännande av att den tillställning Ylva Johansson talade på för sex veckor sedan var ett enda stort misstag och fullt med floskler. Utom du Avpixlat-läsare som kommer klicka på denna länk och för första gången höra en erfaren Socialdemokrat (nästan) erkänna att Sverigedemokraterna haft rätt hela tiden. Han gör det till sist och säger samtidigt att hela regeringen insett det kritiska läget. Jag tillåter mig att tvivla men det är smärtsamt vackert så.

Källahttp://avpixlat.info/2015/11/23/tva-socialdemokrater-med-sex-veckors-intervall/
Refhttp://erixon.com/blogg/2015/11/multikultur-kraver-polisstat-for-att-vara-trygg/

------------------------

- Det går trögt, men det går långsamt framåt. En ångvält, SD, kan inte välta en betongkoloss (S) utan vidare. Men (s)-folket själva hjälper till. Hjälplösa inför verkligheten, därtill nödd och tvungna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar