torsdag 12 november 2015

Kvinnor gråter, män säger nej

Häromdagen skrev jag följande, på bloggen 'Det goda samhället/Kardinalfelet'. Publicerat före nedanstående referenslänkar:

"Utöver strukturer och sekter, ett annat perspektiv på godhetskomplexet. Alltsomoftast bibringas jag uppfattningen, att könstillhörigheten kan vara av visst intresse i sammanhanget. Den kvinnliga egenskapen, låt oss använda det kända begreppet ‘moderskänslor’ tycks ha svallat över, till att omfatta de stackars ‘flyktingarna’, inkl de som etablissemanget smart/taktiskt etiketterat under snyftparollen ‘ensamkommande barn’. Skulle vara intressant att se en gallup, en enkät på (o)balansen mellan män och kvinnor, hur stödet resp avståndstagandet ser ut. Att ‘feministiska’ krafter – med frontfeministen Löfven i täten – tar massinvandringens parti framstår uppenbart, men om man inkluderar alla ‘ickefeministiska’ kvinnor (finns dom?) hur ser det då ut? Vill bara väcka frågan, jag har själv en mycket bestämd uppfattning."

Ref*: http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/kvinnor-grater-man-sager-nej/
Refhttp://detgodasamhallet.com/2015/11/11/kardinalfelet/#more-2833

* (utdrag): "Tänk om matriarkatet och dess ikon, Syster Duktig, har medverkat till att välfärden går på knäna och riskerar att kapsejsa på vissa ställen. Det vore en smula ironiskt.
Det var ju välfärden som gjorde att kvinnor kunde lämna heltidsrollen som maka, mor och dotter, skaffa sig en karriär och jämna vägen för världens första feministiska regering."

------------------

Med hänvisning till ovanstående källor, har frågan om kvinnan och feminismens roll aktualiserats i sociala medier plus rikspressen. Att ha legat före i frågeställningen känns bra, den förtjänar verkligen att uppmärksammas.

"För övrigt anser jag att s k 'feminism' är ett icke-demokratiskt otyg. Könskvotering/favorisering, 'genusaspekter' o dylikt trams är makabert, och har klar socialistisk prägel. Om samhällsordningen inte normaliseras, bör den kvinnliga rösträtten ifrågasättas på allvar. Man har en röst, som medborgare. Inte en extra sådan, som varande 'feminist' (med eller utan kjolstyg).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar