onsdag 18 november 2015

Obama & Daesh


Vad har Obama och Daesh gemensamt?

Sannolikt mer än ni tror. Båda använder t.ex. historiens mest beprövade metod för att utöva makt – nämligen rädsla.

Jag har i olika sammanhang skrivit om hur makthavare i alla tider levt efter devisen ju mer rädsla du skapar ju större blir bytet. Den devisen brukar tillskrivas skurken Lex Luthor i serien Stålmannen. Den måste dock vara mycket äldre. Speciellt har den i årtusenden tillämpats av de Abrahamitiska religionerna. Prästerskapet inom såväl kristendomen, islam som judendomen har i alla tider skrämt människor med djävul och helvete i olika skepnader med vetskapen om att det är lättast att underkuva rädda människor.
Den terrorattack som Daesh iscensatte i Paris fredagen den trettonde hade som syfte att skapa rädsla bland Europas människor. Trots alla deklarationer om att man inte låter sig skrämmas, måste vi nog i ärlighetens namn konstatera att de lyckades med sitt uppsåt den här gången. Idag är alla människor i Europa räddare än vi var för några få dagar sedan.
Daesh har blivit en påtaglig maktfaktor i våra liv och vi sneglar nu misstänksamt mot alla unga män som väller in i Europa (82% av migranterna) från länder i Mellanöstern. Med sin skrämselkampanj med våldtäkter, halshuggningar och andra bestialiska avrättningar som de basunerat ut via YouTube, har Daesh breddat marken för den nu inledda fasen i kampanjen för att sätta respekt i naivt välmenande européer. Fortsättning lär följa och Daesh makt över våra liv kommer att öka i takt med att vår akilleshäl – de relativiserande vänsterelementen skuldbelägger oss själva istället för terroristerna.
Redan är Sveriges s.k. utrikesminister ute och agerar nyttig idiot åt Daesh, något som de måste tolka som att deras attentat lyckats. Får Margot Wallstöm fortsätta kan vi räkna med fler framgångsrika attentat och fler dödade och lemlästade oskyldiga människor.
Om vi skall lyckas bryta Daesh framgång så är första åtgärden att beröva politiker som Wallström m.fl. deras positioner och se till att göra alla relativiserande journalister arbetslösa. Därefter väntar ett tungt och mödosamt arbete med att skrämma tillbaka alla Daesh terrorister till de hålor som de krupit ut ur. Den politiker som mer än någon annan verkar ha insett detta är Rysslands president Putin.
Vad har då Obama gemensamt med Daesh? Jo, han använder i princip samma metodik – att skapa rädsla – som Daesh. I hans fall är terrorismen ett mindre problem, eftersom han menar att vi skall vara mer rädda för hur våra synder förstör klimatet på jorden, vilket han deklarerat över tjugo gånger.
Planen med skrämselpropagandan, om hur användningen av billig fossil energi orsakar en global uppvärmning, har varit att skapa en rädsla som skall få stopp på användningen av billiga fossila bränslen i en rad snabbväxande utvecklingsländer. På så sätt har USA:s maktelit hoppats kunna hindra deras ekonomier att växa ikapp USA:s.
Det problem man fått, är att naturen vägrat att samverka och ge näring åt skrämselpropagandan på det sätt man räknat med. Den rädsla man lyckades piska upp i inledningen av propagandakampanjen, börjar sakta men säkert rinna ut i sanden när inga av alla hårresande larm infrias och allt är normalt med klimatet.
I desperata försök att hålla rädslan vid liv, har Obama och hans hejdukar prövat otaliga metoder för att tysta de som påpekar att kejsaren är naken, genom att de visat att inget hänt med klimatet. Obamas hantlangare har satt sig att skrivit om historien, genom att ändra temperaturerna i gammal väderstatistik, så att det skall se ut som om jorden blivit mycket varmare på senare tid. Historiska temperaturer har systematiskt ändrats nedåt. Ett för amerikanska makthavare typiskt klumpigt agerande, eftersom man ju inte klarar av att helt radera historien. De gamla temperaturerna finns kvar och tidningsarkiven är fulla av artiklar som berättar en sanning som visar att klimatet fortfarande är helt normalt.
Det vilar en symbolik över att Daesh attentat i Paris kom bara två veckor före det klimatmöte (COP21) där Obama hoppats kunna sjösätta ett avtal där han tvingar alla utvecklingsländer som Kina, Indien, Ryssland m.fl. att bromsa upp sin ekonomiska utveckling. Rysslands president har påtalat att allt är en västerländsk bluff.
Ett ödets ironi är att det sannolikt var franska myndigheters tillfälliga fokus på säkerheten runt klimatkonferensen som gjorde att man inte var på sin vakt mot andra mål för terrorn. Men kanske är sambandet mer än symboliskt. Daesh som av allt att döma har starka wahabitiska rötter kanske just vill sabotera Obamas korståg mot den fossila energi som såväl Daesh som Mellanösterns oljestater med wahabitiska Saudiarabien i spetsen är helt beroende av.
Om vi skall kunna behålla vårt fria sekulära samhälle är det viktigt att våga bekämpa alla de krafter som, med nyttjande av vår rädsla, försöker lura av oss vår frihet. Det gäller för såväl temperaturfifflande klimatbedragare som kretsen omkring Obama och terrorister som Daesh. I båda fallen krävs mod och handlingskraft som ännu inte kan skönjas bland flertalet etableraende svenska beslutsfattare.

Källahttp://antropocene.se/2015/november/vad-har-obama-och-is-gemensamt.html

----------------------

- Obama skapade Daesh (IS). USA:s falska världshegemoni-maktspel i MÖ fullföljs och drivs av Obama, en fredspristagare - norska Nobelkomittén var på sitt mest bisarra skojarhumör 2009 - som fullföljer en annan gangsterpresidents kriminella invasionspolitik, Irak-Bush G W. Ett femtontal krig/överfall är denne mörke vingmutterörade krigsivrare skyldig till, det senaste är Libyen, men där har Ryssland/Putin insett komplotten, och tagit kommandot. Slokörad står Obama, och vet inte vad han skall göra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar