måndag 9 november 2015

Fakta som borde skrämma

De senaste dagarna har två artiklar publicerats i etablerade media, som bägge borde skrämma ansvariga i både Sverige och omvärlden.

- Nu är det förvisso många publicerade artiklar som skrämmer och som borde få långt fler att reagera, men de här två är ganska talande för utvecklingen, både nu och i framtiden.
Den 2/11 skrev Alice Teodorescu en ledartext i GP som smög förbi utan att så många reflekterade över den. ”Det som nu inträffar är ett enormt svek”, löd rubriken och beskriver ett Sverige där antalet skottskador i våra tre stora städer, är fem gånger fler än i de övriga nordiska storstäderna tillsammans.

Rapporten publicerades i medierna när SVT:s undersökning nådde ut till medborgarna, men utan någon egentlig analys bakom. Alice Teodorescu skriver därför en text som borde få många att öppna ögonen och inse vad som sker och kommer att ske.

I Sverige har vi en sämre social situation än i övriga Norden. Den analysen delar Teodorescu med Jerzy Sarnecki och tillägger att vi nu ser resultatet av ett Sverige där vi de senaste åren fått se olika parallellsamhällen växa upp i våra storstäder. Teodorescu menar att resultatet är en följd av år med en misslyckad integration och en överdimensionerad asylinvandring (de sista orden är mina, men kan läsas mellan raderna i Teodorescus text). Vi står inför ett vägval, skriver hon och använder orden från en text av Nathan Shachar i DN. Vilket det vägvalet är, kan nog de flesta räkna ut. Vi kan inte lösa de problem som redan finns, om Sverige hela tiden fyller på med fler människor än myndigheterna kan hantera. Därför är Teodorescus ord mer skrämmande än vi vill veta.
Om det är som Sarnecki påstår, att vi i dag skördar resultatet av 20 års misslyckande, måste vi våga fråga oss varför ingen agerade när problemen var mindre och hur vi förhindrar att de växer sig ännu större?
Därför borde alla vi som idag växer upp, tänka ett steg längre och fråga oss vilket Sverige vi vill att våra barn och barnbarn ska uppleva om 20 år?
Teodorescu avslutar sin ledartext med följande ord:
Det som nu inträffar är ett enormt svek, mot den som levt här i många generationer liksom mot den som kom hit i går.”
Dessa ord ska ni ha i minnet när ni läser Aftonbladets intervju med en turkisk invandrare 2004. Dessa ord använder han och dessa ord besannas allt mer.
Trots att Sverige inte har resurser att ta hand om alla som kommer hit, fortsätter vi att fylla på med nyanlända flyktingar…//…politiken är ett svek, både mot dem som ska bygga ett nytt liv och mot det svenska samhället…//… jag är orolig för nästa generation. Jag tror inte att de har någon framtid längre, inte här i Sverige”.
Han fick rätt och tyvärr tror jag Alice Teodorescus oro över framtidens Sverige kommer att besannas. Källa: GP

Den andra skrämmande nyheten hämtas från idag.

Människorättsorganisationen Human Rights Watch, informerar om att 3 miljoner syriska barn står utan skola. Organisationen varnar för att en hel generation kan missa skolgången och hjälpen måste nu komma snabbt och den måste komma på plats.

Risken är att man i området får se barnäktenskap och rekryteringar till väpnade grupper, som ofta är följden av att barn inte ges chansen att utbilda sig. Det vi alltså kan få se i framtiden är ett Syrien där utbildningsgraden är låg, där ungdomar ansluter sig till olika väpnade grupper och där samhället fortsätter att krackelera.

Ingen ljus framtid för Syrien m.a.o. och därför heller ingen ljus framtid för grannländerna och Europa som kommer att få se stora flyktingströmmar även i framtiden. Källa: SVT

Av sign Stefan

Källa: http://petterssonsblogg.se/2015/11/09/fakta-som-borde-skramma/#more-141606
Refhttp://avpixlat.info/2015/11/09/svenska-folket-borjar-inse-sveket/

---------------------------

- En 2004 invandrad turkisk man tycker helt logiskt att det är totalgalet, det Sverige nu gör. Ex-iranske Tino Sanandaji, också invandrad, och en av de skarpaste, mest bildade och utbildade kritikerna av Sveriges makabra invällningspolitik, tycker sammaledes, empiriskt och vetenskapligt analyserat och dokumenterat.

- Ironiskt minst sagt, att det krävs icke-svenskar, invandrare, att säga de sanningar som nästintill förtigs i PK-Sverige. Alice Teodorescu, GP, givetvis icke att förglömma, ex-rumänska. De få, kvalitetsmärkta svenskar som publicerar sin kritik, är hänvisade till sociala medier, som t ex Avpixlat,, Exponerat, Facebook och diverse bloggsajter. I gammelmedia förtigs de som icke-existerande varelser. Endast i diktatoriska länder återfinns denna repression. Sverige är nu en del av dessa statsbildningar, som t ex Zimbabwe, Nordkorea, och Burma. 'Tig', säger staten, 'du är brämmnärkt'.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar