söndag 22 november 2015

Hon har sprungit sitt sista lopp

  Min favoritidrottstjej genom alla tider är död.Linda Haglund avled i lördags på Södersjukhuset i Stockholm. Haglund, som blev 59 år, var en av Sveriges mest folkkära idrottare och vann sju SM-guld på 100 meter och fem guld på 200 meter.

Tillsammans med Björn Borg, Ingemar Stenmark, Frank Andersson och Thomas Wassberg tillhörde Linda Haglund den berömda skara idrottare som var födda 1956.

Ref: http://www.dn.se/sport/linda-haglund-dod/
Refhttps://sv.wikipedia.org/wiki/Linda_Haglund
Ref: http://www.svtplay.se/klipp/4934944/stopptid-linda-haglund
Ref: http://www.tv4.se/sport/klipp/a-lennart-julin-ber%C3%A4ttar-om-vilket-arv-linda-haglund-l%C3%A4mnar-efter-sig-hennes-svenska-rekord-kommer-st%C3%A5-sig-3224756
Refhttp://unvis.it/http://www.expressen.se/sport/friidrott/brodern-fick-inte-ta-farval-pa-sjukhuset/?ref=yfp

R.I.P. Linda Haglund. Jag gillade den tjejen skarpt, hon hade en 'look', och en stil som starkt väckte min beundran. En udda tjej, en utmanare, som oftast är fallet med framgångsrika profiler. Min egen dotters förnamn är..... take a guess.

PS. Märkligt, den man hon gifte sig med i USA (paret separerade sedan länge), Houston McTear, också kortdistansstjärna, dog den 1 november i år, endast tre veckor skiljer deras frånfällen. Bådas död förorsakad av cancer.
ref: http://www.iaaf.org/news/iaaf-news/houston-mctear-obituary

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar