onsdag 3 juni 2015

Kyligt mottagande av Timo Soini i Sverige

Det blev ett pinsamt kyligt mottagande av Finlands nye utrikesminister Timo Soini vid hans första officiella besök i Sverige igår.

- Soini är partiledare för Sannfinländarna – ett parti som vänsterliberal media i Sverige bedrivit en tämligen ensidig och hätsk kampanj emot i flera års tid. När han nu efter att den nya finska regeringen tillträtt gjorde sitt första officiella besök i Sverige igår tonades det ned av den svenska regeringen.

En kort notis på regeringens hemsida var allt man kostade på sig, ingen presskonferens anordnades och Soini fick inte ens besöka den svenska huvudstaden. Istället anordnades en snabb träff på ett hotell ute på Arlanda flygplats med den svenska utrikesministern Margot Wallström.

             Med rapparnegrer passar det att umgås.

I finsk media har det kyliga mottagandet uppmärksammats under dagen idag. Yle, den finska motsvarigheten till Sveriges Television och Sveriges Radio, skriver såhär om besöket:

"Det är nämligen inte så här det brukar gå till. Sverige är av tradition Finlands viktigaste samarbetspartner i utrikespolitiken. När utrikesministerkollegor träffas första gången officiellt, även om de kommer från olika politiska läger, brukar det vara helt andra tongångar".

Yle jämför med hur det gick till när Alexander Stubb utsågs till Finlands utrikesminister 2008 – då tog den dåvarande svenske utrikesministern Carl Bildt första bästa flygplan till Helsingfors för att gratulera sin nye kollega.

Men den här gången är den nye utrikesministern sannfinländare och den svenska regeringen har svårt att veta hur man ska hantera att han tillhör ett politiskt parti som man avskyr. Så sent som i måndags sade feministen och antirasisten Milischia Rezai, som är sakkunnig på arbetsmarknadsdepartementet, att hon skulle skämmas om hon satt i samma regering som Soini.

Troligen är det av samma anledning som Soini fick ett så pass ovärdigt och kyligt mottagande i Sverige igår. Wallström vill helt enkelt inte stå sida vid sida med Soini medan pressens kamerablixtrar rasslar, menar Yle och identifierar olikheterna mellan den rödgröna regeringen i Sverige och Timo Soini:

"Medan Soini står för en värdemässigt konservativ och invandringskritisk politik betonar Wallström uttryckligen en human invandringspolitik med betoning på feminism och världssamvete."

Källahttp://www.friatider.se/kyligt-mottagande-av-timo-soini-i-sverige


- Wallström, den odugliga och penninggalna värmlandspaddan förnekar sig inte. Hon är den otrevligaste och okunnigaste utrikesminister Sverige nånsin haft, rentav direkt skadlig för landets utrikeskontakter och rykte. Vald av Löfvén borgar för oduglighet.

Men när Indien, denna förtryckarnation, religiöst och etniskt baserat, kom på statsbesök, då passade det med braklunch och upprymda sossar och miljömuppar. i de fina salongerna:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar