onsdag 3 juni 2015

"Fördomarna" om journalister bekräftas i ny kartläggning

En ny kartläggning bevisar det vi alla egentligen redan vet – journalister är hycklare som på tryggt avstånd från den mångkultur de dagligen höjer till skyarna, lever sina liv. I Stockholms län finns nästan 50 procent av dem, och i Stockholms stad en tredjedel.

- 2007 presenterades rapporten “Här bor journalisterna” av Kerstin Ekberg, som bland annat visade att av de 13 000 journalister som ingick i undersökningen bodde 42 procent i Stockholm, mot 21 procent av befolkningen i stort. Och i Stockholms innerstad bodde 19 procent av Sveriges journalistkår, men bara 3,1 procent av befolkningen.

västra Södermalm fanns då den största koncentrationen journalister – i de 13 000 hushållen fanns 371 journalister, 27,5 procent per 1 000 hushåll.

Enligt den nya kartläggningen finns journalisterna framför allt i Stockholm, Göteborg och Malmö, med en grov överrepresentation i Stockholm.

– "Den klyschiga bilden av att journalisterna bor på Södermalm stämmer. Här är en person på 100 journalist", säger Lars Truedson som är föreståndare för Institutet för mediestudier.

De ökända och invandrartäta förorterna Rinkeby och Kista ratas dock, där det går en journalist på 2 000 invånare. Utöver invandrartäta områden är det även dåligt med journalister där Sverigedemokraterna är starka. Istället är det områden där Miljöpartiet, Feministiskt Initiativ eller Moderaterna är starka man hittar många journalister.

Sedan tidigare är det även känt att de rödgröna partierna, Miljöpartiet i synnerhet, har en grov överrepresentation bland anställda på Sveriges Television och Sveriges Radio.

Vidare visade en undersökning Sifo gjorde 2014 att Miljöpartiet och Feministiskt undgått all form av kritisk granskning under mätperioden. Samtidigt behandlades Sverigedemokraterna sämst.

Kartläggningen kan läsas HÄR.

Källahttp://avpixlat.info/2015/06/01/fordomarna-om-journalister-bekraftas-i-ny-kartlaggning/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar