tisdag 8 september 2015

”Vi är världsmedborgare”

33-årige mittfältaren Kim Källström överraskade med att hålla ett 'brandtal' i flyktingfrågan under pressträffen inför Sverige ödesmatch i EM-kvalet mot Österrike hemma på Friends. – "Nu är man inte bara medborgare i sitt eget land utan vi är alla världsmedborgare", sa Källström och applåderades av förbundkapten.

"Flyktingar är människor som hamnat i svåra situationer på grund av att andra människor fattar väldigt, väldigt dåliga beslut."

Dessa präktiga PK-uttalanden fälldes av den politiska (och spelmässiga) ärkenollan Kim Källström innan katastrofmatchen mot Österrike i den superviktiga EM-kvalmatchen på hemmaplan, förlust 1-4. I en match där Österrike kunde gjort både två eller tre mål till, så illa spelade det svenska laget. Innan matchen hyllades fjanten för ovanstående PK-uttalande, samt att han gått ut med ett "landslagsupprop", att skänka 250 000:- kronor till invälleriet till Sverige.

Om fjanten koncentrerat och förberett sig bättre på sin enda uppgift, att spela fotboll, kanske han kunnat undvika sin egen fiaskoinsats på planen. Först fällde han en motståndare och orsakade en straff, redan i sjunde matchminuten 0-1. Efter tjugo minuter stod den erkänt svage huvudspelaren Källström som en markborrad staty, ett långt inlägg passerade över fjantens huvud, och sekunden senare stod det 0-2, huvudskyldig Kim Källström. Till Sverige största hemmaplansförlust sedan VM 1958, finalförlust på Råsunda mot Brasilien med 2-5.

Den andre totalfjanten är förbundskaptenen Erik Hamrén, en klädsnobb á la fjolligaste Stureplansmodell. Noll lagsammanhållning, spelidé eller taktik, fullständigt bedrövlig brist på lagledning. Och sturigt envist hävdade denne förbundskaptenfjant..."jag har inga planer på att avgå". Som om det var upp till honom. Med en ursvag ordförande för svenska fotbollsförbundet, en lokal pamp från Bohusläns fotbollsförbund, utan meriter vald till ordförande, som knappast lär vara mannen att modigt fimpa denne katastrof-Hamrén. Lika lite som Stefan Löfvén uppvisar nåt ledarskap, så gör denne Hamrén det heller. Fortsättning i katastrofriktning att se fram emot, "den humanitära stormakten" i fotbollens utförslöpa kan nog vara ännu generösare, t o m Lichtenstein i nästa kvalmatch känns långtifrån som en säker seger, trots motståndarlagets bottenposition bland kvalländerna. Hamrén kan nog fixa en förlust även där, och sänka Sveriges anseende till alla tiders skämtnivå.

Refhttp://www.svd.se/1240-hamren-infor-sveriges-odesmatch/om/sport
Ref: http://www.vg.no/sport/fotball/internasjonal-fotball/oesterrike-knuste-sveriges-em-haap-patetisk-aa-se-paa/a/23520834/
Refhttp://nyheteridag.se/sverige-bar-inget-ansvar-for-flyktingkatastrofen/
Ref: http://erixon.com/blogg/2015/09/nar-godheten-bedrar-fornuftet/ 
Refhttp://motpol.blogspot.se/2015/09/om-att-satta-ett-pris-pa-manniskor.htmlInga kommentarer:

Skicka en kommentar