torsdag 24 september 2015

Ungersk protest vid Bokmässan

När Bokmässan i Göteborg invgides idag lämnade den ungerska delegationen  platsen i protest mot ett tal av den ryska (!) journalisten och människorättsaktivisten Masha Gessen, rapporterar  SVT:s Kulturnyheterna.  Ungern är årets tema för mässan, och   invigningen gästades av en delegation med statssekreteraren Istvan Igyarto i spetsen.    Gessen gick i sitt tal mycket hårt åt  Ungerns regering och dess hantering av flyktingkrisen. Det uppskattades inte av Igyarto och övriga delar av Ungerns  delegation som reste sig och gick.

Källa: SVT Text-TV

-----------------------------

Temat för bokmässan bestäms ett år i förväg, och valet av Ungern skedde alltså långt innan landets och statchefen Orbans engagemang inom flyktingproblematiken inom EU. Sannolikt har PK-arrangörerna känt sig tvungna att balansera upp de förväntat goda effekterna av bokmässan, och därför kalla in en rysk "människorättsaktivist", i syfte att smäda Ungern, och ge ett annat helhetsintryck än det som en bokmässa skall syfta till, att lyfta fram landets bästa författare och deras verk.

Ytterligare ett PK-istiskt skamgrepp, i klass med Margått Wallströms förolämpningar mot i stort sett alla länder hon kommer i beröring med. Ett motbjudande politiskt ränksmideri fullt i klass med demokraturens vämjeliga, absurdistanska fulspel. Varför politisera en bokmässa? Jag tycker Ungerns delegation skall åka hem, och om möjligt ta bort allt från mässan som är Ungernorienterat, böcker, infomaterial, ev ungerska författare etc. Dvs agera "orbanskt", inte falla undan för oförskämdheter, och definitivt inte från kulturmarxistiska Sverige, DDR v2.0.

Sverige har följaktligen skämt ut sig inom ett neutralt kulturområde, det räcker inte med de politiska magplasken som sossarna (och miljötalibaner) har gjort till sin standard.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar