onsdag 30 september 2015

Åkessons svärmor lämnar SD i protest mot Karlsson


 SD-ledningens toppstyrning och interna maktintriger har blivit för mycket för Jimmie Åkessons svärmor Margareta Larsson, som nu väljer att lämna partiet och bli politisk vilde i riksdagen. Det rapporterar Expressen idag.
 
- Margareta Larsson pekar framför allt ut partisekreterare Richard Jomshof och Mattias Karlsson, gruppledare i  riksdagen, som skyldiga till att det vuxit fram en "otäck maktstruktur" inom SD.

"I och med att man har en sån här ledarstruktur så frodas en sådan oerhörd rädsla bland medarbetare och ledamöter. Man går och vaktar på varandra, man vågar inte prata med varandra - för när som helst kan ledningens springpojke komma in på kontoret", säger hon till Expressen.

Larsson, som är dotter till Jimmie Åkessons sambo Louise Eriksson, beskriver ett slags skräckvälde inom partiet.  Alla förtroendevalda och medarbetare förväntas vara obrottsligt lojala med partiledningen – de som inte är det försvinner. Hon varnar för att partiet riskerar att upplösas av interna konflikter om inte Karlsson och Jomshof byts ut.

Det är en viss typ av personer som tillåts klättra på karriärstegen inom SD. Margareta Larsson beskriver bland annat när hon hade Paula Bieler – en öppet liberal person som gjort kometkarriär i partiet – som politisk sekreterare i riksdagen.

– Hon var inte ett dugg intresserad av att samarbeta med mig utan var helt besatt av Mattias Karlssons arbete. Hon var bara intresserad av att jobba med Mattias Karlsson och framhäva sig själv i karriärstegen för att i den här mandatperioden bli riksdagsledamot, säger Margareta Larsson till Expressen.

Larsson berättar att det är så många som mår dåligt av den interna partikulturen att man sedan i våras har försökt försökt få ett avtal med ett företag som ska ta hand om sorgebearbetning.

Från och med nu kommer Margareta Larsson ta timeout, vilket innebär att hon inte kommer att delta i riksdagsarbetet.

Källa: http://www.friatider.se/kessons-sv-rmor-l-mnar-sd-i-protest-mot-karlsson

-------------------------------

- SD-ledningen har syndat på nåder länge nu. Deras kampanj mot Kasselstrand och Hahne den första offentliga, sedan uteslutningen av ett helt ungdomsförbund SDU, sannolikt utan legalt stöd. Och nu - helt makalöst - går Åkessons svärmor (!) ut med stenhård kritik, som visar att maktfullkomligheten (och rädslan) är bisarr. Hur kom f ö en svärmor in på valbar plats? Denne Mattias Karlsson har jag alltid känt stor aversion mot, en mini-Hitler-typ, tyvärr fått alldeles för mycket makt, kanske p g a Åkessons långa sjukfrånvaro. Jomshof har dragits in i härvan, jag tycker han ser allmänt plågad ut, och ransonerar sina offentliga framträdanden, jag gissar att han inte känner sig särskilt väl till mods.

Den som bör/måste elimineras från SD:s ledning är Mattias Karlsson, han utgör en risk för partiets fortsatta tillväxt, folk köper inte vilken sjaskspel som helst. Dessutom lär det vara denne MK som ligger bakom "mitten-anpassningen" - för att "locka medelväljare" - ett politiskt jättemisstag imho. SD skall driva stenhård anti-invällning, det missnöje detta lett till har dom växt på, och det räcker. Så länge 7Partiet öser in invällare så räcker den frågan, den är det största hotet mot Sverige någonsin. Annan politik kan anstå, till den dag SD kommer i beslutsställning. Då kan man finsnickra, det finns gott om tid för det, och med tanke på hur alla partier i parti och minut sk*ter i sina vallöften och partiprogram, så behöver inte SD ängslas i förtid.

Man måste konstatera att de som leder partiet, är ynglingar med noll erfarenhet att styra en organisation av den storleksordning som SD vuxit till. Det straffar sig, man kan inte bli "chef", ledaregenskaper har man och kan utveckla. Herr Karlsson verkar vara en singel-demagog, så långt ifrån gott ledarskap man kan komma. Iväg med honom, Jomshof kan ges en andra chans. Betr Åkesson så tycks han föredra att gömma sig bakom de övriga ledarfigurerna, illavarslande tecken. En ledare står i främsta ledet när det blåser, nu har han en grannlaga uppgift framför sig.

1 kommentar:

 1. Du undrar: "Hur kom f ö en svärmor in på valbar plats?"

  Som framgår av Expressens artikel, så "[gick] Margareta Larsson med i Sverigedemokraterna 2004" och var aktiv för partiet i lokalpolitiken. Åkesson fick kontakt med Margareta Larssons dotter pga att mamman var medlem och aktiv i partiet.

  Att Åkesson blev ett par med dottern bör väl inte i sig diskalificera mamman från en riksdagsplats.

  -----

  PS Instämmer helt i att utvecklingen i partiet är bekymmersam.

  SvaraRadera