måndag 21 september 2015

Finland aviserar gränsstängning

Den 21 september uppgav den finländske inrikesministern Petteri Orpo att Finland kan komma att stänga gränserna på grund av "flykting"krisen.  Häromdagen formade cirka ett hundra personer i den nordfinska staden Torneå en "levande mur" i protest mot invandrare. 

- I en intervju med tidningen Verkkouutiset ja Nykypäivä säger inrikesminister Petteri Orpo att Finland blir tvunget att på egen hand stoppa flyktingströmmen, om EU misslyckas med att hitta en lösning på krisen.

Finlands försvarsminister Jussi Niinistö påpekar att den finska försvarsmakten vid behov skickas till landets västra gräns för att kontrollera läget. Detta scenario bör inte uteslutas, menar ministern.

Yle rapporterar att flyktingkontrollen på gränsen mot Sverige skärps från och med i morgon. Under den senaste veckan har antalet flyktingar som passerat Finlands norra gräns stigit dramatiskt. Asylsökande skickas till ett särskilt flyktingcentrum och får inte längre resa runt i Finland utan registrering.

Om de inte registreras innan de reser till andra regioner betraktas de som olagliga invandrare, förklarar Päivi Nerg, kanslichef på det finska inrikesdepartementet.

Flera stora demonstrationer mot invandring hölls under helgen. I Torneå formade man en levande mur, i Helsingfors gick omkring 200 personer på gator för att protestera.

Källa: http://se.sputniknews.com/norden/20150921/648765.html
Refhttp://www.friatider.se/finland-kan-st-nga-gr-nsen-helt

----------------------------

- Märkligt att finnarna börjat vackla. Från att tidigare ha varit ett berömvärt slutet land betr oönskad invällning, har det sedermera gått åt fel håll. Trots att motståndet, politiskt genom Sannfinländarnas framgångar. Nu får Finland ta tag i situationen, Sverige 'hjälper till' genom att gratisfrakta illegal-främlingar till finska gränsen, med bussar och tåg. Vilket bidrog till folket vrede och motdemonstration häromdagen i Torneå, tack till Absurdistan.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar