fredag 11 september 2015

Torskarna

Bild: Torskarna – Photoshop av Fnordspotting

Idrott och politik hör inte ihop
-Hur ofta har man inte hört det, och alla vet ju att hur gärna man än vill hålla isär den ena varianten av folkrörelse med den andra så misslyckas man för jämnan. Det är inte ofta jag skriver om idrott eller sport på den här sidan, bara en bråkdel av allt trams om politik, politiker och politikens effekter.
Nu kommer jag blanda ihop idrott och politik för att jag tycker att det passar efter 1-4-fiaskot på Friends Arena. Det var där Sverige förnedrades på ungefär samma sätt som när Löfven skulle presentera den dåvarande estniska och ack så vackra utrikeshandelsministern Anne Sulling. Då hade Löfven strul med sina papper, och frågan man ställer sig efter att återigen har plågat sig igenom ännu en undermålig och allt annat än underhållande insats av Hamréns landslag är vad Hamrén har koll på. Förutom garderoben då…
Löfven kommer från Norrland. Hamrén kommer från Norrland. Det finns betydligt mer som förenar de två än som skiljer dem åt i mina ögon. Det finns accent i Hamréns namn och men det borde finnas även hos Löfven. Det låter ju “ack-sang! ack-sang!” även om Löfven men det gör det inte. Hamrén pratar lika mycket som Löfven pratar lite – kanske skillnaden mellan Ljusdal och Ådalen? – men när de pratar så pratar de mest strunt. De är de tomma ordens mästare, flosklernas förlösare och männen som ingen längre kan ta på allvar om man menar allvar när man berättar vad man tar på allvar.
Löfvens lagbygge är ungefär lika lyckat som Hamréns. Alla är usla, några mer än andra. Löfven har det yttersta ansvaret för ett försvar som håller ungefär samma klass som Hamréns. Löfvens lag håller ihop ungefär lika bra som Hamréns, det vill säga inte alls. Undermåliga soloprestationer, frisparkar som sparkas in i muren och en Margot som känns lika trygg som utrikesminister som Mikael Antonsson som mittlås.
Det är två dysfunktionella lagbyggen ledda av två misslyckade ledare utan folkets förtroende. Det är två lågpresterande lag där publiken mest sitter och gapar över den uppenbara inkompetens som är lagens signum. Det är två lag som vill mer än de kan, som bara kan vinna på walk-over eller mot uruselt motstånd. Det är två lag som idag skämmer ut Sverige. Och som lök på laxen är Österrike på ett eller annat sätt inblandat i de senaste torskarna.
Torskarna. Är inte det ett bra samlingsnamn på firma Hamrén och Löfven? Tvenne pajasar vi har haft alldeles för mycket tålamod med i det här gudsförgätna landet…

Källahttp://www.6mannen.se/torskarna/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar