tisdag 22 september 2015

Skärpt gränskontroll i Norge

 
På grund av den starka asylströmmen har den norska regeringen gett polisen i uppdrag att starka övervakningen av gränsen mot Sverige, rapporterar Aftenposten.

- Den senaste veckan har ungefär tusen personer sökt asyl i Sverige varje dag. En del av dem som kommer väljer dock att ta sig vidare till Norge eller Finland.

I Norge har invandringen ökat kraftigt. Hittills i september har man tagit emot 2.800 asylsökare, vilket är en ny rekordsiffra.

För att motverka utvecklingen får gränspolisen nu ökade möjligheter att kontrollera de utlänningar som kommer.

– I en situation med ökande antal asylankomster är det viktigt att de norska myndigheterna på ett så tidigt stadium som möjligt kan klargöra identitet och historia för dem som kommer till landet. Detta bland annat för att förhindra illegal invandring och bekämpa gränsöverskridande brottslighet, säger justitieminister Anders Anundsen i ett uttalande.

Han betonar dock att beslutet inte betyder att man ska återinföra "systematiska personkontroller".

Källahttp://www.friatider.se/sk-rpt-gr-nskontroll-i-norge
Ref: http://www.svt.se/nyheter/utrikes/hardare-kontroller-vid-norsk-grans
--------------------------

Tråkigt. Hade hoppats att Norge skulle stänga gränsen, det har Absurdistan tjänat ihop till med råge.

F ö borde Sverige lämna tillbaka Bohuslän till Norge. Länet ett krigsbyte från 1658, med sin huvudsakliga historik som icke-svenskt territorium. Synd om alla ex-norskättlingar som tvång-inkorporerats i dagens vämjeligt styrda Sverige, dom förtjänar ett bättre öde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar