måndag 21 september 2015

Turkiet bakom asylkaoset i Europa


Turkiets regering styrde medvetet om den massiva invandringsvågen från arabvärlden till Europa i syfte att skapa opinion för en västerländsk bombkampanj mot Syrien. Det skriver Arad Nir, utrikespolitisk expert vid Israels största nyhetsförmedlare Channel 2 News, i en artikel i Al-Monitor.

- När inbördeskriget i Syrien startade för fyra år sedan var Turkiet det första land som öppnade sitt hjärta för de personer som flydde undan konflikten.

Genom att välkomna flyktingarna hoppades Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan att bygga upp ett stöd inom Nato för en intervention i Syrien, som han då nyligen hade utsett till Turkiets främsta fiende.

Men strategin misslyckades. När USA och de andra västländerna visade sig ovilliga att ingripa militärt i Syrien beslutade sig sultandrömmaren Erdoğan istället för att stödja de jihadistiska så kallade rebeller i landet som senare kom att bilda terrororganisationen Islamiska staten, IS, enligt Al-Monitor.

"Vad den turkiske presidenten i praktiken gjorde var att finansiera IS med ena handen medan han tog emot och stödde flyktingar som flydde undan organisationen med den andra", skriver tidningen.
Senare valde Erdogan att ytterligare öka pressen på västvärlden genom att öppna slussarna och rikta flyktingströmmen mot Europa, uppger en regeringskälla i Israel till Al-Monitors Arad Nir. Syftet skulle vara att skapa ett "outhärdligt mänskligt tryck" på kontinenten.

"Till en början gjorde Turkiet allt för att blockera sjövägarna som används för illegal invandring till Europa. Men senare, när det stod klart att Nato vägrade att vidta åtgärder för att störta Assad, beslöt Turkiet att sätta press på Europa. Under de senaste månaderna har Turkiet slutat att blockera flyktingarnas rörelse västerut. Den israeliska källan uppger att det är fullt möjligt att samma turkiska säkerhetsstyrkor som understödde IS nu stödjer människosmugglarna", skriver Nir.

Enligt Al-Monitor är den israeliska regeringen "skadeglad" över att Europa nu översvämmas med invandrare från arabvärlden. Tidningen hänvisar bland annat till att Israels ledare skryter om att det gränsstängsel de byggt effektivt håller håller invandrarna borta. 

– Vi ser flyktingströmmen som sköljer över Europa. Vad som händer i Europa kunde ha hänt oss om vi inte hade agerat på ett intelligent sätt, sade exempelvis Israels försvarsminister Moshe Ya'alon nyligen.

Källahttp://www.friatider.se/uppgift-turkiet-bakom-asylkaoset-i-europa

-------------------------------

- Vad som framstår som väldigt tydligt är att EU är en naiv åtlöjessamling länder, som inte haft/har förmåga att inse det storpolitiska skumraskspelet. Med USA i täten, världspolisen, Nato som transportkompani och de rika arabländerna som stöd i bakgrunden. Plus bankirväldet, med Soros i spetsen.

Naivast av alla är den "humanitära stormakten" Sverige, som framstår som ett tragiskt skämtland, som slopar sina gränser och totalt insiktlöst vill utmärka sig som Bror Duktig, i vanlig ordning. Dock denna gång har man bitit över ett för stort stycke, och därigenom krossas ett rikt, homogent och sammanhållet land, till en begynnande smältdegel av kaos, etniska motsättningar, religionskonflikter, kriminalitet, nya kaosområden som poppar upp, samt nyfattigskap av herostratiskt jätteformat.

Som tvåa i naivitetsligan kommer Tyskland, med en f d DDR-tant som kansler. Oförmögen att tänka logiskt, känslomässig som alla fruntimmer. Samt med ett superkomplex från WW2 i det mentala bagaget. Som folkrensningarnas kvarnsten, som tydligen för alltid skall tjäna som ursäkt, och nutidens undergivenhet mot världens sannolikt sämsta etniciteter, obildade islamfolk från Mena, Afrika, Pakistan och Afghanistan. Det senaste tyska magplasket var Merkels utsepel om "vi tar lätt hand om 500 000 flyktingar ytterligare". Nån DAG (!) senare tvingades hon backa som en våt, skamsen hund. Tack vare katastrofen i München i delstaten Bayern, som stängde gränsen efter att 13 000 (!) parasitvädrande folkvandringsillegaler vällde in under EN lördag!

Hoppet idag står till de s k östländerna Ungern, Tjeckien, Slovakien Polen, samt baltländerna. Man stänger sina gränser, helt i linje med Schengens krav, vilket blötdjuren i Brüssel-byråkratin samt FN, denna förtäckta globalsocialbyrå, ojar sig åt. I väst har Danmark vaknat till, och har dessutom undantagsregler betr invandring. Finland har börjat slira å sistone, men folkets uppflammande vrede kan förhoppningsvis bromsa och stoppa ett kommande finskt förfall.

Att Syrien skulle vara Turkiets "huvudmotståndare" är svårbegripligt. Syrien tjänar inget på att vara aggressivt mot Turkiet, det vore politiskt och militärt självmord, därmed ogörligt. Bakom påståendet döljer sig två andra faktorer:
- religiösa... Turkiet är sunnimuslimskt (samma hårdtolkning av islam som utövas bokstavstroget av ISIS), Syrien shiia (liksom Iran)
- kurdskräcken... Turkiet ser grannstaten Syrien som en plattform för kurderna, precis som de har baser i norra Irak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar