tisdag 29 september 2015

Ungern och Slovenien samarbetar om gränsskydd

Ungern och Slovakien har kommit överens om ett samarbete kring bevakningen av de båda ländernas gränser söderut.

 - Länderna ska dels hjälpas åt att patrullera Schengengränsen, dels utbyta information om den ström av illegala invandrare som fortsatt väller in i EU. Beskedet om gemensam gränspatrullering togs under gårdagen efter att Sloveniens inrikesminister Vesna Györkös Znidar träffat sin ungerske motsvarighet Sándor Pintér.

"Jag hoppas innerligt att dagens möte har skingrat alla tvivel som uppstått angående polissamarbetet mellan våra två länder", kommenterade Pintér efter mötet.

Under helgen tog sig hela 25.000 asylsökare in i Ungern via Kroatien, skriver Ungerns regering på sin hemsida. Ungern "hotar" därför med att stänga gränsen mot Kroatien och på egen hand sätta stopp på asylkaoset om inte Tyskland, Österrike och övriga västeuropeiska EU-länder kommer fram till en lösning snarast. Ungern har tidigare effektivt lyckats stänga gränsen mot Serbien för att förhindra att de illegala invandrarna väller in i landet den vägen.

EU har hittills visat sig svagt och handlingsförlamat inför den våg av hundratusentals migranter som söker sig till Europa. Många av dem är på flykt undan inbördeskriget i Syrien, men merparten kommer från länder som Irak, Afghanistan, Pakistan eller olika afrikanska länder och lockas framförallt av Europas välstånd och möjligheter till bidrag. Även syriernas behov av att söka sig till länder som Tyskland och Sverige har ifrågasatts då det finns många andra säkra länder på närmare håll där det inte råder krig och där de kan få asyl.

Källahttp://www.friatider.se/ungern-och-slovakien-samarbetar-om-granskontroll

------------------

Utmärkt, men det verkar inte som det bidragit till ett minskat kriminellt invällande till Sverige, ännu. Det slås dagligen nya BOTTENrekord, aldrig har det vällts in till den milda grad som nu. Tag del av skräcksiffrorna här

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar