onsdag 3 juni 2015

USA bidrog medvetet till byggandet av IS

Islamiska statens jihadister rycker fram med hjälp av det amerikanska stridsfordonet Humvee.

Två år innan Islamiska staten utropades förutsåg USA att de rebeller man stöttade i Syrien kunde ”ena Jihad under sunnitiska Irak och Syrien” och ”utropa en Islamisk stat”. 

- Den konservativa amerikanska organisationen Judicial Watch har läckt hemligstämplade amerikanska regeringsdokument som bekräftar att USA under flera års tid inte bara har varit medvetna om framväxten av Islamiska staten, utan även aktivt har stöttat den.

Dokumentet, 14-L-0552, nådde regeringen i Washington DC, försvarsdepartementet, Homeland Security och FBI. Det är daterat till 30 juli 2012, det vill säga två år innan Islamiska staten utropades.

Så skrev försvarsdepartementets intelligensenhet vid en tidpunkt då USA drev en omfattande kampanj till stöd för de rebellgrupper som utåt sett beskrevs som demokratikämpar, men som alltså den amerikanska underrättelsetjänsten betecknade som huvudsakligt islamistiska, enligt det fram till nu hemliga dokumentet.

– "Jag håller helt enkelt inte med om att al-Qaida och de dåliga killarna är i majoritet. Det är inte sant," sa USA:s utrikesminister John Kerry en månad efter att hans departement delgivits informationen om att islamister är de ”huvudsakliga krafterna bakom upproret i Syrien”.

Ryssland och Kina förespråkade vid tidpunkten istället en fredlig lösning med en tillfällig syrisk samlingsregering, som stöttades av FN. – Ryssland och Kina ska få betala för att de blockerar processen, var USA:s statssekreterare Hillary Clintons svar. Sedan dess har Clinton fått utstå stark kritik efter att det kommit fram att hon tagit emot stora donationer från flera av de sunnimuslimska diktaturer som också stöttar de islamistiska rebellerna i Syrien.

Men trots omfattande militärt stöd för de i allt väsentligt islamistiska rebellgrupperna, från länder som USA, Saudiarabien, Storbritannien, Qatar, Frankrike, Israel, Jordanien och Turkiet, lyckades man inte störta den syriska regeringen i Damaskus. I det läckta dokumentet från 2012 framkommer dock en annan strategi – om än inte föredragen av USA – för att försvaga regeringen: Upprättandet av en sunnimuslimsk islamisk stat i östra Syrien.

"Om situationen ordnar upp sig finns det en möjlighet att etablera ett uttalat eller outtalat salafistiskt furstendöme i östra Syrien, och detta är exakt vad krafterna som stöttar oppositionen vill, för att kunna isolera den syriska regimen […] Detta skapar en optimal atmosfär för al-Qaida att återkomma till sina gamla fickor i Mosul och Ramadi, och det kommer ge ett förnyat momentum för att ena Jihad under sunnitiska Irak och Syrien […] Islamiska staten i Irak kan också utropa en Islamisk stat genom samgående med andra terroristgrupper i Irak och Syrien."

Den flerfaldigt prisbelönta grävande journalisten Benjamin Swann berättade redan i februari i år om hur USA banade vägen för Islamiska staten och indirekt försåg den med vapen. Men vad Swann inte kunde veta i februari var i hur hög grad USA även var medvetna om vilket brutalt islamistiskt kalifat som var på väg att grundas.


Källa: samtiden.nu
Refhttp://www.exponerat.net/usa-bidrog-medvetet-till-byggandet-av-is/


"God bless America"... *NOT*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar