tisdag 7 oktober 2014

Lågt intresse för kommunal vädjan att öppna dörrar


 Nyligen skrev vi om hur jakten på nya boendeplatser i kölvattnet av massinvandringen hela tiden tar sig nya desperata uttryck. I Jönköping lanserade kommunen kampanjen “Öppna din dörr” där man försökte få privatpersoner att upplåta sina bostäder till asylsökande. Intresset har nu visat sig vara minimalt.

Under parollen “Öppna din dörr” hette det att invånarna kunde upplåta sina bostäder “för någon som tvingats fly från sitt hemland”, underförstått att alla dessa är “på flykt undan förföljelse, förtryck och krig i sina hemländer” medan de flesta som kommer Sverige inte alls är riktiga flyktingar med skyddsbehov.

Här gjorde man också klart att det är den asylsökande själv som är hyresgäst och inte kommunen, och att man därmed heller inte kan ge garantera att hyran blir betald. Inte heller avsåg de göra några kontroller för att hyresgästerna sköter sig, utan samma regler gäller som vid en vanlig uthyrning.


Imorgon ska ett informationsmöte hållas, men redan nu kan man konstatera att intresset varit svalt för att kunna samla ihop de 20 boendena som i dagsläget behövs.

Vi har velat ha kontakt med folk och vi har sju stycken som hört av sig till oss. Men fyra av dessa gällde boende i andra kommuner och två av dem var korttidsboende från november till mars, säger Åsa Jonsson Sköld, funktionschef vid individ- och familjeomsorgen, till Jnytt. Hon tillägger att de sistnämnda förslagen om en kortare tids boende är sådant som de kunde tips Migrationsverket om.

En person i Jönköping har hört av sig, och det gällande en villa vilket skulle bli för dyrt enligt Jonsson Sköld.

Jag vet inte varför det är ett svalt intresse. Men vi har en svår bostadsmarknad överhuvudtaget. Det finns många människor med olika behov.

Kampanjen kommer att fortgå i några veckor till bland annat med annonser i media.


-------------------

Inte ens i 'Smålands Jerusalem, den allom bekant religiösa staden, är svensken beredda att öppna sina 'dörrar' för bidragssnyltande invällare. Kanske dags för överheten att inse, att svensken i gemen inte gillar invällare, alldeles speciellt de bluffare, som under falsk asylflagg, med kastade pass, försöker ta sig in i dårskapens honungsland, Absurdistan, för att dryga ut sina inkomster via svenska skattebetalare. Det har redan gått för långt, jag rekommenderar stängda dörrar, med extra hänglås på. Att släppa in analfabeter och kulturellt helt främmande folkslag, utan språkkunskaper eller vilja att lära, innebär också förstörd inredning, skadegörelse mm, inget man vill råka ut för frivilligt. Plus all övrig kriminalitet, som våldtäkter, misshandel, rån, stölder mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar