torsdag 30 oktober 2014

Inkompetenta politiker påverkar hjärnan

Sveriges regering. Ett lands politiska klimat kan påverka den kemiska aktiviteten i befolkningens hjärnor, enligt en studie.

Britter och fransmän är "genetiskt programmerade" att vara buttra och nedstämda, visar en ny studie. Enligt studien kan, förutom gener, även ett lands politiska klimat leda till att signalsubstanser i befolkningens hjärnor påverkas.

Både fransmän och britter har en "förkortad" version av en gen som styr produktionen av serotonin – en signalsubstans som styr glädjenivån i den mänskliga hjärnan.

Forskare vid Warwick i Storbritannien har upptäckt att danskar har en längre form av genen, och att de därför generellt sett är gladare än britter. Danskarnas upplevda lycka bekräftas också i de internationella mätningar som görs genom världens lyckoindex, som danskarna alltjämt toppar.

Professor Andrew Oswald, ekonomen och samhällsvetaren som ledde studien, säger att glädje- och depressionsnivån hos människor har väldigt lite att göra med ekonomiska realiteter och välstånd, och mer med genetiska faktorer.

– Bland de vi studerat hade Danmark och Nederländerna uppenbarligen den lägsta andelen människor med den korta versionen av serotoningenen, säger han till Times som Independent citerar.

Förutom genetiken spelar även andra faktorer in på människors upplevda lycka. Exempelvis är hälsa, livsstil och landets politiska klimat viktigt. Ett land med exempelvis idiotiska politiker kan därför negativt influera den kemiska aktiviteten i medborgarnas hjärnor, enligt studien.

Källa: http://www.friatider.se/inkompetenta-politiker-p-verkar-hj-rnan

- Vad skall man då säga om svenskarnas status i sammanhanget? Det är väl så bottenlöst lågt, att det är bortcensurerat av Pk/7-klöverhärket, i *god* demokratur-anda a la Orwell's 1984 (2014).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar