onsdag 1 oktober 2014

Fler jobb försvinner i Värsta Götaland


83 jobb försvinner från lilla Dals Långed när Duniägda pappersföretaget Rexcell koncentrerar verksamheten till Skåpafors, och det svajiga bilföretaget Nevs i Trollhättan sparkar 155.

Bilindustrin i Trollhättan har i många år levt med upp- och nedgångar. Under Saabskandalen, då naiva Tröllhättingar, med 'hjälp' av en holländsk svindlare vid namn Victor Muller, försökte rädda det i årtionden miljardförlustskapande bilföretaget, var osäkerheten hos de Saabanställda konstant.
Biltillverkaren Nevs har också levt med upp- och nedgång. Företaget befinner sig redan i rekonstruktion, och varslade nyligen 200 av företagets 550 anställda. I slutändan sägs alltså 155 upp från fabriken.
Centerpartisten Fredrik Federley återupplivade i en intervju i Sveriges Radio skrönan om att det kommer att behövas många nya arbetstagare i framtiden. Den klichén har använts sparsamt på sistone, efter att det står klart att det var en lögn från första början.
40-talisterna har nu gått i pension men arbetslösheten sjunker ändå inte. Mycket av svaret går att finna i att de pensionerade inte ersätts och de kvarvarande kollegerna får mer att göra, men framför allt i Alliansens obegränsade massinflöde av oanställbara eller arbetsskygga getherdar och kamelfösare.
En förstaklassare kan förstå att om man ständigt fyller på så svämmar glaset till slut över. Sjuklöverpolitikerna kan inte begripa detta grundläggande fenomen.
Källor: GP, GT

Immigration, World Poverty and rubber balls. Immigrasjon, verdens fattigdom og gummiballer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar