tisdag 21 oktober 2014

Dags att skicka Wallström till KU

- Under förra regeringens tid blev det alltid ett jävla liv om riksdagens EU-nämnd inte ansåg sig vara tillräckligt informerad eller delaktig i vad statsråden har för sig på EU:s ministerrådsmöten.

Nu sitter skon på andra foten.

Förra veckan bad EU-nämnden utrikesminister Wallström att vänta med att lansera Sveriges nya Mellanösterpolitik (att erkänna Palestina) till efter att utrikesnämnden diskuterat saken. Oavsett vad man tycker i frågan är det så det går till. Policyförändringar skall gå genom den konstitutionellt viktiga utrikesnämnden. Först när detta är gjort blir den nya linjen Sveriges officiella utrikespolitik.


Men det struntar utrikesminister Margot Wallström (S) i. Hon har låtit meddela att hon trots detta tänkt ta upp saken (trots att just den frågan inte är på dagordningen) på måndagens utrikesministermöte i EU.

Nu är Sveriges nya Mellanösternpolitik förvisso ingen hemlighet. Statsministern meddelade att man avser att erkänna den palestinska staten i regeringsförklaringen.

Men det här handlar inte om huruvida omvärlden skall få kännedom om vårt lands nya politik. (Alla som är intresserade är redan fullt medvetna om vad som är på gång.) Det är istället fråga om att respektera riksdagen och de konstitutionella organen. Det handlar om att låta bli att profilera vårt land i en fråga innan ett formellt beslut är fattat.

Men inte Margot Wallström. Hon gör ingen hemlighet av att hon skiter i både EU-nämnden och utrikesnämnden. Hon till och med skryter om saken.

Brysselperspektivet på demokrati sitter tydligen i...
http://youtu.be/Cvcdsj3ZWkg

Om man jämför med vad som dragits till KU under förra regeringen – då är detta ett klart övertramp som måste leda till en prickning.

Se även: Europaportalen

Källahttp://henrikalexandersson.blogspot.com.tr/2014/10/dags-att-skicka-wallstrom-till-ku.html

---------------------------

Osannolikt vidrig KÄRRING. Jag råkar känna till en del av den arroganta snål-paddans beteende, hon är tamejfan värd en rak höger, så fruntimmer hon är. Falskare individ får man leta efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar