söndag 5 oktober 2014

Hur många av 'barnen' är vuxna?

Merit Wager har idag en debattartikel i SvD där hon ställer den relevanta frågan: ”Hur många ensamkommande är vuxna?”


Ensamkommande barn - på riktigt - från den tiden Sverige fungerade:


- I Danmark släppte myndigheterna nyheten om att majoriteten av de ensamkommande som sökt asyl mellan 2011 och 2013 var vuxna. I Norge och Finland började man med ålderstester av ensamkommande för några år sedan och genast minskade antalet ensamkommande med långt fler än hälften. Nu frågar sig Merit Wager om det även finns vuxna bland de tusentals ensamkommande som söker asyl i Sverige.

Wager informerar om att personal på både HVB-hem och Migrationsverket i flera år har uppmärksammat myndigheterna om att många ensamkommande i själva verket är vuxna. Hon ger exempel som den modersmålslärare som fann det märkligt att många av de ensamkommande som han undervisade vara lika gamla som han själv, 32 år. En anställd med många år bakom sig på Migrationsverket berättar att han fick sitta och utreda fall med ”16-åringar” som snarare var i hans egen ålder.

Förra året gjordes 342 åldersjusteringar bland de 3 848 ensamkommande som sökte asyl (8,9%) och de fallen var så uppenbara att det med blotta ögat gick att se hur ”barnen” var äldre än 18 år.

Wager avslutar texten med följande meningar:

”Sveriges asylsystem bör vara så korrekt och rättssäkert som möjligt. Sverige bör heller inte släppa in vuxna personer, vilkas skäl att söka sig till Sverige är oklara och sker på falsk grund. Dessutom: har vi bestämt oss för att lägga stora summor på mottagandet av ensamkommande asylsökande minderåriga, bör vi också säkerställa att resurserna går till dem de är avsedda för.”

De orden borde vara en självklarhet i vilket land som helst, men nu bor vi i Sverige och i Sverige är inte frågor som berör migration självklarheter. Definitivt inte nu när vi begåvats med en regering där Miljöpartiet har ett stort inflytande i migrationsfrågor.

Källa: SvD

Redan 2012 skrev riksdagsmannen Staffan Danielsson (C) om detta i DN. ”Unga män ska inte behandlas som barn”, var rubriken och bygger på att kostnaden för de ensamkommande är så pass stor att man måste säkerställa att de som söker asyl som ensamkommande verkligen är barn under 18.

Vi ska inte glömma bort att regeringen sedan något år tillbaks tvingat samtliga kommuner att ta emot ensamkommande, som alla möts med öppna armar och ges förmåner de bara kunnat drömma om i sina hemländer. Klart som tusan att det borde vara en självklarhet att fastställa deras ålder, men vad är självklart i dagens Sverige?

Källa: DN

Barn eller vuxen? Döm själva!


Källahttp://petterssonsblogg.se/2014/10/05/hur-manga-av-barnen-ar-vuxna/

En migga: ”Handledsröntgen visade att den sökande var minst 19,9 år gammal.”

---------------

Bara i Sverige. Man minns bluffen med de s k 'apatiska' barnen. Ett tillstånd som av outgrundlig anledning endast existerade i detta land. Och 'medicinen' hette 'uppehållstillstånd'!  :(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar