lördag 27 september 2014

Tino Sanandaji sågar Ullenhag och forskningen om invandringens kostnader



Efter att den norska debattören Elin Ørjasæter skrev om svensk invandring, har ilskan väckts i de svenska medierna.
Sanandaji ger Ørjasæter rätt i rubriksättandet, men håller inte riktigt med om att forskning inte bedrivs och att register inte finns.

Samstämmig forskning har visat att invandring är en nettokostnad…//…Problemet är inte att svensk forskning är korrumperad, utan att media och politikerna har varit korrupta i sin rapportering av forskningsläget”.

En av kritikerna till Ørjasæters rapport är Andreas Bergström från tankesmedjan Fores. Bergström har också en bakgrund som sakkunnig hos integrationsminister Erik Ullenhag. Här avslöjar Sanandaji lögnerna i svenska proffstyckares bild av svensk invandring.  Bergström skriver nämligen i sitt svar till Ørjasæter, att alla vet att invandring inte är lönsam och att detta ständigt påtalas av bl.a. Jan Ekberg. Här visar Sanandaji på en annonskampanj som Fores publicerade i DN för några månader sedan och där Fores hävdar att invandrarhushåll betalar mer till staten än de får. Dubbelmoral skriver Sanandaji.

Sanandaji hänvisar till Ullenhags egen ”mytsida” på regeringens webbsida, där Ullenhag påstår att företagare med utländsk bakgrund har fler anställda per företag än personer med svensk bakgrund. Detta är en uppdiktad lögn enligt Sanadaji, som visar på att dessa företag har en betydligt större personalomsättning än andra och att en stor del av dessa företag är pizzerior och friseringar, men att gruppen invandrarföretagare är starkt underrepresenterad när det gäller tillväxtföretag med många anställda.

Sanandaji kritiserar också Ullenhag för att ha använt regeringens officiella hemsida på ett sätt som saknar motstycke. I vilket annat land som helst skulle någon be om en källa och därmed avslöja fusket, men nu gäller det Sverige och invandringsdebatten. Rädslan för att svartmålas som rasist gör att fuskarna inte behöver riskera att avslöjas. ”För vem ska granska Erik Ullenhag”, undrar Sanandaji.

En annan lögn som Sanandaji drar ned byxorna på är den om de kommunala vinsterna för kommuner med stor andel invandrare. Botkyrka, Södertälje och Malmö är de tre svenska kommuner med störst andel utomeuropeiska invandrare. Bara för två decennier sedan låg samtliga tre på genomsnittet när det gäller förvärvsinkomster och skattekraft per capita. Idag ligger de tre kommunerna bland de som uppvisar i särklass sämst resultat, oavsett hur och vad man räknar. Sanandaji undrar med all rätt, när tankesmedjan Fores och Svenskt näringslivs utlovade dynamiska effekter träder i kraft? Än så länge syns inga spår, tvärtom.


Dessa ord från Tino Sanandaji kommer alltså inte från en etnisk svensk, utan från en invandrare. Orden kommer heller inte från en Sverigedemokrat, utan från en person som röstat på Moderaterna i alla val han getts möjlighet att rösta. Dock inte i detta val, när Sanandaji valde att inte rösta alls. ”Mitt samvete tillät inte mig rösta på en regering som använder mina skattepengar och regeringens officella hemsida för att ljuga mig i ansiktet om forskning”.

Läsvärd artikel som avslutas med en härlig sarkasm.

Källa: Tino Sanandaji
tillägg 1/10 2014Elin Ørjasæter/eXponerat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar