söndag 14 september 2014

Fredrik Reinfeldt avgår, efter ett förkrossande valnederlag. Även som partiledare, klokt nog, av den sämste regeringschef Sverige någonsin haft. Önskar honom allt ont, efter den katastrofala skada han åsamkat Sverige. Ett land han inte hör hemma i, som Afrikaättad mulatt-hybrid, och tivoliskojar-bakgrund.


Reinfeldt færdig som M-formand  (http://snaphanen.dk/)
Ganske forudsigeligt.  At hele 13 procent stemmer på et parti, de ved ikke vil få indflydelse, og som oven i købet er smudskastet og obstrueret af pressen, siger noget om viljen i befolkningen. Det er jo mærkeligt, at det skal være sådan nogle amatører som undertegnede, der skal fortælle Alliancen, at hvis Fredrik Reinfeldt havde fulgt min strategi fra for en del år siden, så havde Reinfeldt stadigvæk være statsminister på SD’s stemmer. Langt hovedparten af de nye SD stemmer, kommer fra Moderaterna. 775.797 svenskere har stemt på SD. Det er over 250.000 flere end der bor i Gøteborg. Det er skriften på væggen, og det har det været i mange år.
Nu er han også færdig som formand, som jeg har gættet på flere gange. Hvis Anders Borg efterløser ham, er der håb. Han går for at være betydeligt bedre begavet og mere omgængelig. Hvorfor han må gå, afsløres ikke endnu, men det kan nemt være ufrivilligt. Fortsætter det med udfrysning af Sverigedemokraterne, vil disse sikkert på omkring 20 procent og være større end Moderaterna i 2018. Hvis der kommer nyvalg inden da, vil det ske hurtigere.
Reinfeldts valgsprog synes at have været: “If you can’t beat them, let them destroy you.” Det stiller gammelmoderaterne ikke op på.  Da de svenske “borgerlige” ikke har villet lytte til fornuft, er det hvad der kommer til at ske, med midre en ny Moderatledelse evner at lægge skuden helt om.
Svensk politisk er ikke rationel, det er en neurotisk sindstilstand. Hvis udfrysnings- og afstrafingstaktikken ikke virker, udfrys og afstraf lidt mere. Den tror, den er avantgarde i Europa, i virkeligheden er den narcissistisk og provinsiel. I virkeligheden er folket fornuftigere end eliten. Europa bliver aldrig som Sverige, men Sverige bliver under stor protest som Europa.
Indtil videre er Sverige i selvvalgt krise og fornægtelse. Stefan Löfven vil ikke røre ved SD og næsten 800.000 svenskere, mere krise er garanteret. Det ligger i alles underbevidsthed, de kan ikke skjule det for kameraerne. At se “sejrsfesten” hos socialdemokraterne, er som at høre orkestret på Titanic. Der er intet at fejre.

Henrik Alexandersson:


Den där Reinfeldt...



Jag borde väl sova. Och jag borde hålla fast vid principen att inte skriva bloggposter på fyllan. Men vaffan...

Jag skall bli mer utförlig i morgon. Någon gång. En sak vill jag dock ventilera redan nu.

Jävlars så många bittra moderater jag har träffat i natt.

Nu vet tiotusen moderata valarbetare hur det känns att bli pissade på av Fredrik Reinfeldt. Välkomna i klubben. "

Precis som den så oerhört begåvade MUF-generation han dödade i Lyckselse. Precis som Stegö, Bill, Schenström, Littorin & Co. Kyla och distans.

I Fredrik Reinfeldts värld är en enda sak viktig: Den jungfrufödde Fredrik Reinfeldt.

En narcissists lekstuga. Tills det blev jobbigt. Tills det blev dags för konsekvenser, ansvar och allvar. Tills puckarna blev för hårda och kom för nära. Då, exit. Bye-bye.

[Infoga valfritt kraftuttryck här.]

Well. Vad var det jag sa..? Jag varnade er ju faktiskt för honom.

Så där. Skulle (M) kunna återgå till ordningen nu?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar