fredag 19 september 2014

“Människosmugglingen har i praktiken fått amnesti”



Göran Larsson är gränspolis i Göteborg och skriver idag om den så kallade reglerade invandringen Sverige påstås ha. Bilden Larsson målar upp är dyster – ett system som kollapsat fullständigt och människosmugglarna, som omsätter miljarder varje år, tillåts härja fritt.

Till Sverige borde det inte vara helt enkelt att ta sig om man är en utblottad skyddsbehövande flykting som flytt med bara kläderna på kroppen, vilket är bilden som politiker och journalister ofta ger av invandringen till Sverige. Dessutom missbrukas ordet “flykting”, vilket blivit synonymt med invandrare av alla sorter. Endast en liten del av de som kommer till Sverige varje år är riktiga flyktingar med skyddsbehov.
Av de asylsökande varje år har en förkrossande majoritet, 92 procent enligt Larsson, använt sig av dyra människosmugglare som tar omkring 100 000 svenska kronor per person. Och då Sverige följer Dublinförordningen ytterst godtyckligt, bör många av de som kommer hit egentligen få sitt fall behandlat i andra länder.
De som använder sig av människosmugglare förstör dessutom ofta sina id-handlingar, alternativt ger dem till smugglarna som sedan återanvänder dem. Således vet man ofta inte vem det är som kommer till Sverige. När de väl kommer hit är de “papperslösa”. I fallet med syrier, som endast i Sverige ges automatiskt permanent uppehållstillstånd, kommer i princip samtliga olagligt till Sverige.
2005-2008 gavs Brottsspaningsgruppen vid gränspolisen i Göteborg i uppdrag att bedriva spaning mot människosmugglarna. Man använde sig bland annat av telefonavlyssning och det framkom klart och tydligt att lönsamheten var drivande bakom verksamheten. Det klargjordes dessutom att det rörde sig om grov organiserad brottslighet.
Gruppen hann bekämpa två stora smugglarligor innan den lades ned, med hänvisning till att den kostade för mycket. Enligt Larsson var dock kostnaden för det sista ärendet ungefär densamma som polisinsatserna för två högriskmatcher i fotboll på Ullevi. 15 personer dömdes till sammanlagt 20 års fängelse för grov människosmuggling och grov urkundsförfalskning – väl spenderade pengar med andra ord.
En av ligorna slogs ut under drygt två års tid och Brottsspaningsgruppen hade lyckats visa vad som låg bakom den stora illegala invandringen till Sverige: organiserade människosmugglare.
Sedan flera år tillbaks vidtas tyvärr inga åtgärder över huvud taget mot den organiserade människosmugglingen i Sverige, trots att den omsätter flera miljarder kronor varje år. Den organiserade människosmugglingen har i praktiken fått amnesti och får härja fritt i Sverige. Detta trots att utlänningslagen bygger på att vi ska ha en reglerad och kontrollerad invandring.
Därför är det hög tid att resurser tillförs gränspolisen för att kunna bekämpa dessa organiserade människosmugglare. Alternativt så måste det anses vara helt acceptabelt att de får fortsätta att skapa enorma vinster genom grov brottslighet. Gränspolisens uppdrag blir då även fortsättningsvis svårt att genomföra, då det övergripande målet för gränspolisens verksamhet är att förebygga och förhindra illegal invandring och gränsöverskridande brottslighet.




http://avpixlat.info/2014/09/19/manniskosmugglingen-har-i-praktiken-fatt-amnesti/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar