lördag 13 september 2014


Saken hamnade så småningom hos PO som formellt är "allmänhetens pressombudsman" men som i praktiken utgör en representant för tidningsbranschen. Beslutet – där Expressen frias på alla punkter – är en sällsynt uppvisning i absurt maktspråk från pressombudsmannen och den tidigare revolutionäre kommunisten Ola Sigvardssons sida.

Sigvardsson konstaterar först att Expressen ljugit om citaten och därefter publicerat "rättelser" i papperstidningen som inte överhuvudtaget berättade vilka citat som var fel. "Det hade ytterligare stärkt tidningens sak om den även i pappersutgåvan publicerat vilka citat det gällde", skriver Sigvardsson, men fortsätter sedan:
"I grunden ändrar inte tidningens fel det faktum att anmälaren är en mycket aktiv skribent [som] gått ut på en offentlig arena med starkt kontroversiella politiska åsikter. Det är ett agerande som gör det försvarligt att såväl återge anmälarens åsikter som avslöja hans identitet."

Att citaten var ihopljugna och att Expressen vägrat rätta dem på ett korrekt sätt spelar således ingen roll. "Namnpubliceringen var försvarlig även med hänsyn till att han inledningsvis felaktigt tillskrevs två [ihopljugna citat]. Jag finner således inte skäl att kritisera tidningen", slår Sigvardsson fast.


Sorgligt. Totalitär-Absurdistan, DDR v2.0, har åter visat sitt illröda tryne. 'All makt utgår från folket' heter det i regeringsformen. Om den makten kunde samla sig, tåga mot Fjollträsk, och kasta ut skitstövlarna i Rosenbad, gammelmediablaskornas 'chefredaktörer', inkl en rensning på rödvins-Södermalm, så skulle jag gladeligen ställa in mig i ledet. Som dalkarlarna gjorde på Gustav Vasa's tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar