torsdag 25 september 2014

Ger pris till Snowden – portas av Bildt



Den amerikanska visselblåsaren Edward Snowden ska belönas med det så kallade alternativa nobelpriset. Sveriges USA-närstående utrikesminister Carl Bildt blev så rasande när han hörde talas om planerna att han omedelbart beslutade att Right Livelihood-stiftelsen, som ligger bakom prisutdelningen, ska portas från UD:s lokaler i Stockholm. Det avslöjar SVT.

De senaste 18 åren har Right Livelihood-stiftelsens tillkännagivit pristagarna på UD:s pressrum i Stockholm. Årets pristagare skulle tillkännages imorgon – men nu stoppas planerna.

Anledningen är att en av de personer som i år belönas med det alternativa priset är den visselblåsaren Edward Snowden, som avslöjade amerikanska säkerhetstjänsten NSA:s omfattande övervakning av medborgare. Carl Bildt, som är mycket lojal med det politiska etablissemanget i Washington, blev upprörd när han hörde talas om planerna och såg enligt SVT personligen till att organisationen portades.
Bildt fick senast i våras kritik för att ha uteslutit Snowden från sin konferens Stockholm Internet Forum, som gick ut på att diskutera frågor som rörde "integritet, öppenhet och övervakning" på nätet.
Right Livelihood-priset delas varje år ut till personer som "erbjuder praktiska och exemplariska lösningar på de viktigaste utmaningarna världen står inför". Sedan 1985 delas priset ut vid en årlig ceremoni i Sveriges riksdag. 

http://www.friatider.se/ger-pris-till-snowden-portas-av-bildt
http://www.svt.se/nyheter/sverige/alternativa-nobelpriset-portas-fran-ud
http://www.friatider.se/bildt-portade-snowden-fr-n-konferens
http://www.motpol.blogspot.com.tr/2014/09/skams-bildt-skams.html

Den i praktiken, via moderaternas katastrofval, avpolleterade svensk-oligarken och USA-lakej No #1, Carl Bildt förnekar sig inte. Till skilnad mot Reinfeldt och Borg, som i praktisk mening agarar som expeditionsministärfigurer, och ligger väldigt lågt, så agerar den snorkige och dryge Bildt, som om ingenting har hänt. Snart är han iaf borta, lyckligtvis även från riksdagen. Skulle han lisma in sig till partiledarpositionen i (m) ytterligare en gång, så signaleras sanolikt partiets 'dödsdom'. Med valsiffror i nivå med (den spruckna) Alliansens partikollegor, dvs i spannet 4-7%. Bildt är efter Reinfeldt den moderat, som bidragit mest till partiets kollaps, han har ett mycket solkigt förflutet, bl a skyhög massinvandring, sen sin tid som misslyckad statsminister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar