tisdag 30 september 2014

Meningslösa Partiet (Mp) - krönika av Birger Schlaug (!)



- "Jaha, så visar det sig då att man lagt ner en stor del av sitt liv på ett parti som kommer att administrera och legitimera beslut om såväl nya JAS-plan som miljömonstret Förbifart Stockholm. Det var ju liksom inte meningen. Känns lite konstigt att intensivt ha ägnat 20 år av sitt liv med något som resulterar i detta.

Besvikelsen uteblev dock för min del, eftersom jag var övertygad om att man skulle göra upp.

Besvikelsen kom istället på valdagen när MP, trots mycket sämre valresultat än väntat förklarade att man ändå ville bilda regering med ett fyra gånger så stort socialdemokratiskt parti som, ur grönt perspektiv, är den sämsta upplagan sedan 1996. Lägg till det en riksdag som ser ut som den gör. Och, framför allt, att partiledningen haft som övergripande mål att sitta i en regering – inte att uppnå politiska mål.

Som jag påpekat tidigare: MP kommer som tack för några statsråds- och statssekreterarposter att få administrera en politik som stärker de system, strukturer och normer som man bildats för att förändra. Å andra sidan drev man inte förändringskrav i valrörelsen, utan riktade in sig helt på att få plats i en regering för att ta kollektiva regeringsbeslut. Om nåt.

Så målet är ju uppnått…

MP riskerar att få betydelsen Meningslösa Partiet.

Å andra sidan går det ju åt helvete med besked också på andra sätt. Sverige har nu klättrat på listan över länder som pressar planeten och de planetära processerna hårdast.
Vi har klättrat till tionde plats. Det krävs nu 3,7 jordklot för att planeten skulle kunna hantera 7, 1 miljard svenskar. För ett år sedan krävdes det 3,4 jordklot. Vi konsumerar sönder planeten under fältropet: ”Vi ligger i framkant!
Det ironiska är att rapporten om tiondeplaceringen kommer samma dag som MP beslutat sig för att administrera beslut om förbifarten och lägga ner ytterligare cirkus 15 miljarder – som hade behövts för goda miljöinvesteringar – på nya JAS-plan. Tablå.

Det vore ju kul med ett riksdagsparti som ville något annat än att köra på samma motorväg, åt samma håll, mot samma utvecklingsmål, hysteriskt ropande till varandra: jobba mer, konsumera mer, producera mer, ge planetjäveln vad den tål!

Ett grönt parti, skulle det kunna vara nåt? Om man nu inte lyckats massakrera begreppet grönt förstås."

Källa: Birger Schlaug

Kommentarer: - Bloggen tackar för dessa ord från Miljöpartiets före detta språkrör. Undrar förresten om Miljöpartiet har tänkt på miljön när det är för fri invandring. En somalier i Somalia påverkar ju miljön betydligt mindre än en somalier i Sverige så invandringen är inte så lyckad ur miljösynpunkt…

Att (mp) kommer att få betala ett högt pris för sin maktiver kommer att visa sig. Att tappa sin tidigare närmast hyllade (av media) grönmögel-kommunism/populism kommer nu att bytas ut till ansvar för en massa impopulära verkliga beslut, tillsammans med den naive svetsarlärlingen och halvmongo-liknande imbecill till pratkvarn. En svagare statsminister har Sverige aldrig nånsin haft, även (s) sätter makt före innehållet i politiken. En koalition som kommer att bevara och sannolikt utöka invällnings-tsunamin, till landets ekonomi kraschar totalt. Tips: när denna röd-gröna sörja kollapsar, sannolik följd ett ett omval, dock senast nästa ordinarie val, så kommer (mp) - som Schlaug skriver - att bli ett 'Meningslöst parti'. Nämligen som utröstade ur riksdagen, för andra gången, förhoppningsvis för att aldrig återvända. Dom passar bäst in i PPK, utläst som 'Patetiska Populistiska Klubben', där dom kan återgår till drömmeri och floskeltillvaro, parallellt med Schymans F!, KMFL(r) och ett antal andra mindre stollepartier.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar