söndag 5 april 2015

Miljöpartist vill ha invandringsstopp

NÄR VERKLIGHETEN KOMMER IKAPP...

Bertil Torekull är ersättare i riksdagen för Miljöpartiet, tidigare chefredaktör för Svenska Dagbladet samt grundare av Dagens Industri. Länge förordade han den så kallade migrationsöverenskommelsen som innebar att Moderaterna och alliansen gav Miljöpartiet carte blanche i invandringspolitiken. Men även för en miljöpartist kommer en dag verkligheten ikapp.

- Då Socialdemokraterna valde att bilda regering med Miljöpartiet, med Vänsterpartiet som joker, beredde man väg för extremismen och den samhällsutveckling vi nu ser. Miljöpartiets politik består till stor del av flummiga och orealistiska ideal, som då de sattes på prov visade sig spricka tämligen snabbt. Den så kallade striden om tredje största parti är sedan länge en icke-fråga.

Enligt Torekull, som idag skriver en debattartikel i Expressen av alla ställen, menar att invandringen och integrationen “börjar likna ett fiasko” – något vissa av oss andra försökt påtala i åratal utan gehör.

Utöver att utlysa undantagstillstånd i invandringsfrågan och tillfälligt stoppa invandringen, ville Torekull även se att systemet som helhet tänks över.

Verkligheten idag är att krigen i Syrien fortgår och Sverige är fortfarande ensamt om att ge samtliga syrier – varifrån de än kommer – automatiskt permanent uppehållstillstånd. I EU är Sverige ett av få länder som tar störst del av bördan, samtidigt hyser många politiker en synnerligen naiv tro om att även övriga EU-länder kommer öka sitt mottagande, vilket naturligtvis aldrig kommer ske – den svenska situationen räcker gott och väl för att avskräcka.

Kostnaderna skenar, välfärden och den sociala sammanhållningen urholkas, akut bostadsbrist råder. Listan kan göras lång.

Torekull nämner den socialdemokratiska regeringens så kallade Luciabeslut 1989, då man stängde gränserna för alla utom FN-flyktingar – de som är i verkligt behov och skydd och hjälp. Ett beslut som revs upp ett par år senare av borgarna. Frågan är hur Sverige sett ut idag ifall beslutet fått bestå, antagligen långt mer välmående.

Något liknande skulle i dag skänka fördelar som alla kan försvaras som en humanistisk utgångspunkt för nödvändiga migrationsreformer”, konstaterar Torekull.

"Bland “vanligt folk” uppfattas det då horribelt att man i riksdagen inte ens vågar snacka med det parti, SD, som är mest kritiskt i frågan. I min enfald tror jag att ingen lösning kommer att funka om inte alla sträcker handen över både inbillade och reala hinder. Ty ett system håller på att kollapsa, för att citera en ledare i Ystads Allehanda. Regering och riksdag flyr sitt ansvar att bygga kreativa samförstånd över blocken.

[…]

Men det är dags att vakna upp ur drömmen att vår allmänna blågula medmänsklighet räcker för att lösa problemen då ett litet land ska assimilera och harmoniera en befolkningstillväxt på flera hundra tusen invånare på rekordtid."

Visst skulle vi alla kunna peka finger mot Torekull och säga “Vad var det vi sa?”. Den Sverigevänliga rörelsen är dock bättre än så – istället säger vi “Välkommen”, även om vi samtidigt kanske undrar varför han dröjde så länge.

Källahttp://avpixlat.info/2015/04/05/miljopartist-vill-ha-invandringsstopp/
Refhttp://unvis.it/www.expressen.se/debatt/dags-att-tillfalligt-stoppa-invandringen/
Refhttp://ledarsidorna.se/2015/04/alarm-rasist/
Refhttp://www.friatider.se/miljopartist-vill-stoppa-invandringen
Refhttp://unvis.it/www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/politik-har-blivit-en-tavling-i-godhet/
Refhttp://petterssonsblogg.se/2015/04/05/ingen-vill-spela-den-onda-realisten/
Refhttp://petterssonsblogg.se/2015/04/05/infor-ett-nytt-luciabeslut/
Refhttp://www.smp.se/ledare/parallellsamhallet-ar-har/
Refhttp://samtiden.nu/13747/det-ror-pa-sig-i-invandringsdebatten/
Refhttp://petterssonsblogg.se/2015/04/07/dags-att-begransa-invandringsfundamentalisterna/

RefRiksdagens protokoll 1989/90:46, Luciabeslutet


http://www.exponerat.net/video-luciabeslutet-1989-socialdemokraternas-invandringsstopp/







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar