söndag 5 april 2015

25 utrikesresor på 26 veckor för Löfven

Papegoja utan näbb, svetsarlärling utan läppar.

Sedan Stefan Löfven tillträdde sitt ämbete i början av oktober har han gjort 25 utrikesresor. Det är dubbelt så många som Fredrik Reinfeldt gjorde under motsvarande period.

- Att landets nye statsminister är förtjust i att fara och flyga, står bortom allt tvivel. Bara den senaste veckan har han hunnit med ett kort besök i finska Borgå, ett tvådagarsbesök i Kina och avslutningsvis besök i New York och Washington.

Inräknat helgens utlandsbesök har Stefan Löfven sedan han tillträdde som statsminister den 3 oktober 2014, genomfört sammanlagt 25 utrikesresor. De flesta har gått till närområdet som de baltiska staterna och de nordiska länderna. Men Löfven har också hunnit med att besöka Etiopien, Brasilien och USA en gång tidigare, skriver Dagens Nyheter. I tidningen uppger statsministern att hans resor i första hand är till för att skapa kontakter för framtiden, men att frågan om säkerhetsrådet i FN också finns med på agendan.

På frågan om hans intensiva resande hänger ihop med det faktum att regeringen administrerar en borgerlig budget och inte har läge för reformer, svarar Stefan Löfven:

"Nej, det har ingen koppling alls."



- Den svensk som inte skäms över denne pajas och intellektuella mähä, har allvarliga, egna problem. 
Utomlands flaxar han omkring, troligen i klar insikt att han är oförmögen att möta svenska kritiker.
Bättre fly än illa fäkta, kallas det. Att han utomlands deklasserar Sverige som nation, inser han inte, sossar begriper inte sånt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar