lördag 25 april 2015

Hur man uttrycker sig - på UD och på golfbanan

Oj, vilken otur för Armenierna i det osmanska riket. De utsattes enligt Margot Wallström för ett övergrepp av något slag. Men märkligt nog framgår det inte av uttalandet vem eller vilka som begick övergreppet. Bara sådär - plötsligt - fick en samling okända gärningsmän för sig att begå övergrepp.

- Ungefär som med judarna under andra världskriget. De råkade också ut för något slags övergrepp, oklart av vem eller av vilket skäl.

"En betydande del av det Osmanska rikets kristna befolkning gick förlorad", konstaterar Wallström. Så det måste ha varit ett allvarligt övergrepp där i det osmanska riket. Kanske ett folkmord, rentav? Nej, det vore väl att gå för långt. Någon kan bli förnärmad om UD nämner ordet på "F". Då kan det gå som när Margot kritiserade medeltidsmännen i Saudiarabien.

Apropå ord på "F". Påminner om en bekant som under en golfrunda och ett misslyckat utslag tittar sig omkring för att se om det är några andra spelare i närheten och sedan med sina lungors fulla kraft skriker "F-tta" så att det hörs över hela golfbanan.

Själv tyckte jag det var olämpligt att skrika "F-tta" så att hela golfbanan hör det. Så jag försökte lite diplomatiskt förklara att man inte kan beskriva händelsen på det sättet:

"Det är väsentligt att smärtsamma skeenden som detta hanteras ansvarsfullt. Jag uppmuntrar en öppen genomlysning och bearbetning av viktiga golfhändelser, exempelvis missade utslag, för att kunna bidra till försoning och upprättelse. Det behövs en levande debatt, öppen för internationell forskning och utan censur. Jag tycker att vi i sällskapet nu genomför en översyn av hur vi benämner och förhåller oss till missade utslag."

Källahttps://www.ekonomism.us/entry/otur-foer-armenierna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar