torsdag 23 april 2015

Italien: Sveriges fel att tusentals dör på Medelhavet

Italien: Sveriges fel att tusentals dör på Medelhavet

- Invandrarna lockas av de generösa invandrarbidragen i Sverige
- Människosmugglingen organiseras av kriminella invandrarligor i Sverige

Det är Sveriges fel att tusentals människor de senaste veckorna dött på Medelhavet när de försökt ta sig från Afrika till Europa – det hävdade den italienska polisen igår.

Polistalesmannen Renato Cortese sade vid en presskonferens igår att människosmugglingen över Medelhavet organiseras av ett kriminellt nätverk av invandrare med bas i bland annat Sverige. Han sade sig även vara förvånad över att bankerna inte ingriper, utan låter dessa kriminella ligor öppna bankkonton i Sverige för sin illegala verksamhet.

Men Sverige fick under gårdagen skulden på mer än ett sätt. Vid utfrågningen menade Cortese att det inte är Italien som araberna och afrikanerna lockas av, utan länder som Storbritannien, Tyskland, Norge och Sverige. Till Sverige lockas invandrarna av generösa invandrarbidrag och skattefinansierad livstidsförsörjning för dem som inte kan eller vill arbeta.

– Det slutliga målet för invandrarna är ofta Sverige, Norge, Tyskland och Storbritannien, sade Cortese samtidigt som det konstaterades att Italien var det "minst eftertraktade landet" att invandra till.

Av de fyra länderna uppges Sverige samtidigt vara dyrast att ta sig till – det kostar upp till tre gånger så mycket för invandrarna att bli smugglade till Sverige som att försöka ta sig till exempelvis Tyskland eller Storbritannien. En anledning till det kan vara att det är mindre risk att bli utvisad från Sverige.

– Vissa invandrare betalar mellan 500 och tusen euro för att ta sig till Tyskland, andra mellan tusen och 1500 för att ta sig hela vägen till de skandinaviska länderna, sade Cortese.

Den italienska polisens utpekande av Sverige som nav för människosmugglingen bekräftas samtidigt av deras svenska kollegor.

– Vi vet att många av människosmugglarna har kopplingar till Sverige, det är därför inte konstigt om de har konton i Sverige, säger en poliskälla till vänsterliberala Dagens Nyheter.

Källahttp://www.friatider.se/italien-sveriges-fel-att-tusentals-dor-pa-medelhavet
Refhttp://www.exponerat.net/sd-sa-bor-batarna-stoppas/
Refhttp://www.friatider.se/abbotts-r-d-till-europa-s-tt-krigsskepp-mot-migranterna
Refhttp://www.motpol.blogspot.com.tr/2015/04/ett-land-som-aldrig-tar-stallning.html
Refhttp://petterssonsblogg.se/2015/04/23/omfattande-manniskosmuggling-till-sverige-men-polisen-prioriterar-inte/#more-125211
Refhttp://www.svt.se/nyheter/inrikes/flera-personer-misstankta-for-omfattande-manniskosmuggling
Refhttp://avpixlat.info/2015/04/22/svensk-invandringspolitik-skordar-liv-pa-medelhavet/
Refhttp://avpixlat.info/2015/04/23/sd-sa-kan-manniskosmugglingen-over-medelhavet-stoppas/

Dagens kalkon (#papegoja), levererad av... Löfvèn, givetvis!

"Många döda försöker fly":

SVT:s Partiledaren. Det är inte utan man skäms, som svensk.

EU: “Most migrants will be sent back”Inga kommentarer:

Skicka en kommentar