måndag 6 april 2015

Hur väljer man en orättvisa?

En sak som verkligen stört mig under alla dessa år jag skrivit. Är hur selektiva folk är kring orättvisor. Jag i min naiva värld har varit ganska övertygad om att en orättvisa är en orättvisa. Man kan inte välja och vraka bland dem och plocka ut en som passar en snäv politiskt åskådning.

- Men det går alldeles utmärkt att göra i Sverige. Varför så få reagerar över detta är mycket märkligt. Expo har valt ut sina monster och orättvisor. De har valt ut en liten grupp samhället som de exploaterar. Lite märkligt, men i detta landet gör faktiskt människor karriär på att vara antirasister och nazistjägare. Trots att det knappt finns nazister eller rasister bland de vita människor de jagar. Nazismen har aldrig haft något större fotfäste i Sverige.  Men med hjälp av medierna har man skapat en bild av att Sverige är som Tredje riket. Där det bedrivs folkmord mot muslimer, där svarta hängs i träd och romer tvingas att tigga och leva under fruktansvärda förhållanden. Allt är grova överdrifter och lögner.

Bland de grupper där det finns rasism och där det sprids antisemitism. Där sker ingen granskning. Antirasister ser helt mellan fingrarna och vänder bort huvudet när dessa grupper hatar.  Numera är det tolerans att tillåta en annan kulturs intolerans mot andra. Men det gäller bara vissa kulturer detta.
Nu ska vi inte minimera hotet från totalitära rörelser som nazismen, kommunismen eller islamismen. Det finns nazister, det finns onda människor med en agenda. Dessa ska vi självklart agera kraftfullt mot. Med det bästa verktyget vi har, nämligen demokratin. Det är inte mindre demokrati och friheter vi behöver för att kritisera totalitära rörelser, utan mer.

När medierna och vänstern, med hjälp av AFA, Researchgruppen, Revolutionär Front, Inte Rasist men och Expo rasist och naziststämplar en miljon människor utan att detta kritiseras,  är något fel. Då är vi inne på en farlig väg. Fråga er varför dessa människor så snabbt vill stämpla människor. Varför vill de aldrig tar debatten? Varför är de mer intresserade av att demonisera sina motståndare, än att lägga fram sakliga rationella argument? Kan det vara som så att de saknar argument?

Ja faktiskt, många gånger är det så. Alla dessa grupperingar har inga argument. De har med hjälp av en snäv uppfattning om världen och dess tillstånd skapat ett antal fiender. Det är av intellektuell lathet, slarvighet och oärlighet. Deras snäva tankesystem behöver en enkel fiende, en demon. Allt är lite som i sagornas värld. Där finns det en moralisk god sida och en alltid ständigt ond sida. Allt är svart eller vitt. I sagans värld existerar det sällan gråskalor. Inte heller i vänstern eller antirasisternas värld.

Man förlitar sig på förenklade förklaringsmodeller, historieförfalskning och skapandet av fiender och demoner.

Vad gör de då om någon håller på att avslöja det hela? Jo de stämplar dessa som sjuka. Varför tror ni man så ofta menar att kritik av islam är en fobi? Man tar sin egna påhittade moral och ställer sig över dem och framför helt enkelt att man är bättre än alla andra. För att förstärka det hela, skapar man saker som värdegrund. Man bygger upp ett antal värdeord som triggar igång alla. Solidaritet, gemenskap, antirasism.  Allt är ett enda kollektivt dravel som leder käpprätt till fördärvet. Men folk verkar gilla och gå igång på sånt här. Det har säkert mycket att göra med att människor vill tillhöra en grupp, känna ett värde, känna kärlek.

Själv menar jag att det är falsk snällhet/godhet.  För övrigt är snällhet något dessa människor borde läsa på kring. En bra början är Konsten att Vara Snäll – Stefan Einhorn.

Sen har du feministerna. Som menar att vita män står bakom allt ont i världen. Allra helst vita svenska män. Att det sedan pågår saker i omvärlden där kvinnor och barn utsätts för religiöst och kulturellt förtryck. Det bekommer dem inte överhuvudtaget. Det passar inte deras snäva politiska världsbild, sen händer det ”där” borta. När religiösa män vill kontrollera sina döttrars liv, handlar det om en liten klick som helt missuppfattat ett kärleksbudskap. När en ung flicka får sitt könsorgan söndertrasat, har det inga kopplingar till något överhuvudtaget. Det kan på sin höjd vara en liten lokal sed. Handlar det om en vit man, som våldtagit, slagit sin dotter eller fru. Är det ett fullständigt patriarkalt system, styrs och kontrolleras av vita män.

När en kvinna för ett tag sedan våldtogs på en färja anade många av oss på en gång vad det handlade om. Vi visste med att de annars så pratglada och avgrundsskrikande feministerna skulle bli knäpptysta. Vilket de blev. Det som fick feministerna att helt bli tysta var att för att förövarna hade fel hudfärg enligt deras uppfattning. De var inte vita män och kan således inte beskyllas för något. Ska det pratas skuld, så menar feminister isåfall att dessa mörka män våldtar eftersom de haft så hemska liv. Krig och svält har gett dessa män frikort för att våldta.

Gång på gång får vi läsa historier om muslimska kvinnor som påstår sig varit utsatta för attacker. Hur deras slöjor dras av och att människor skriker åt dem att åka hem. Visst, jag kan mycket väl tänka mig att sådant här sker. Men att det skulle vara av den dignitet att muslimer ska anses vara en förföljd folkgrupp. Trams, överdrifter och förbannad lögn vill jag påstå.

Intressant är även här hur en grupp antirasister väljer att försvara muslimer i alla lägen.  Muslimer kan i deras värld aldrig begå några fel. Skulle de göra något fel, är det för att någon annan tvingar dem att begå en felaktig handling. Antirasisterna har med hjälp av en ny form av rasbiologi gett muslimer skydd under raslagar. För det skyddar inte andra religiösa människor. För ett tag sedan kunde vi läsa om en muslim som verbalt attackerade några kristna kvinnor på en skola.
Den muslimska mannen, som säkert bara missuppfattat något och bara tillhörde en grupp av några få ska ha sagt:

– Han sa: ”Tyst med er, ni får inte skratta här i skolan. Gud förbjuder att vi skrattar”.
Enligt rektorn pekade mannen på kvinnorna och sa: ”Du är kristen, du är inte bra. Här ska alla vara muslimer och ha slöja”.

Ni kanske märkte av att det varken uppstod drev eller ras på sociala medier. Ingen rasslade med nycklar, kastade kärleksbomber eller snickrade ihop några skyltar. De journalister som så snabbt annars kastar sig över orättvisor. Var nu helt tysta. Hur tror ni det hade låtit om jag hade sagt åt en muslimsk kvinna att ta av sig slöjan? Vilket drev tror ni inte det hade blivit om en Sverigedemokrat uppmanat en muslim  att hålla käften?

Men vad kan man kräva av en befolkning som går man ur huse för ett protestera mot en brinnande klädhög?

Källahttp://fnurra.com/2015/04/06/hur-valjer-man-en-orattvisa/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar