torsdag 14 maj 2015

Storbritannien vill skicka tillbaka illegala båtmigranter

Efter det brittiska valet i förra veckan har det styrande tory-partiets ställning stärkts, och de kan nu regera utan stöd av Liberaldemokraterna. Sannolikt hade detta betydelse för det utspel inrikesministern Theresa May gjorde på onsdagen. May riskerar nu en konflikt med övriga EU-länder genom att öppet hävda att illegala migranter som tar sig till Europa över Medelhavet måste skickas tillbaka.

- Trots att det anses politiskt inkorrekt börjar allt fler tongivande politiker och debattörer runt om i Europa inse det uppenbara: För det första är en stor del av de asylsökande som kommer från Afrika och Mellanöstern inte flyktingar, utan ekonomiska migranter. De har inte flytt för sina liv undan krig eller politiskt förtryck, utan deras drivkraft är att de vill få det materiellt bättre.

För det andra finns det ingen som helst möjlighet att Europa kan ta emot de hundratals miljoner migranter som hoppas få bättre liv här. Eller, mera korrekt: Visst kan vi ta emot dessa människor, men det skulle innebära att våra välfärdssystem skulle totalhaverera.

Dessa allt mer uppenbara sanningar anses emellertid inte politiskt korrekta att framföra. Det ses till exempel som “inhumant” att säga att vi bör skicka tillbaks människor som riskerat sina liv då de försökt ta sig över Medelhavet i båtar som knappt är sjödugliga. Federica Mogherini, som bär det högsta ansvaret för utrikes- och säkerhetsfrågor inom EU, har hävdat att “inga migranter som räddats till sjöss ska skickas tillbaks mot sin vilja“.

EU-toppen Federica Mogherini har sagt att inga båtmigranter ska 
skickas tillbaks mot sin vilja. Foto: US Department of State.

Nu tycks dock den brittiska regeringen öppet ta strid mot EU-etablissemanget i Bryssel. På onsdagen uttryckte den brittiska inrikesministern Theresa May i mycket tydliga ordalag att Storbritannien inte har något intresse av att ta emot ytterligare illegala migranter från Afrika.

Theresa May menade att man naturligtvis måste fortsätta genomföra räddningsaktioner på Medelhavet, och att Storbritannien kommer att bidra till detta. Men hon hävdade samtidigt att det bästa sättet att få långsiktigt få bukt med problemet är att skicka tillbaks de personer som räddats. Vidare konstaterade hon att en hög andel av de asylsökande som tar sig till Europa över Medelhavet är ekonomiska migranter.


Theresa May sade bland annat (i översättning):

"Det talas om flyktingar, men de största grupperna som tar sig över centrala Medelhavet kommer från länder som Nigeria, Somalia och Eritrea. De är ekonomiska migranter, och har betalat kriminella gäng för resan från Afrika.

De kriminella gängen placerar migranterna i båtar som de i många fall vet inte är sjövärdiga, i vilka människors liv riskeras. Det är viktigt att människosmugglarligorna inte helt enkelt kan säga till folk: ‘Om ni betalar oss, så kommer vi att riskera era liv, men var inte oroliga, ni kommer till Europa.’ Därför är det viktigt att migranter som räddats i Medelhavet kan skickas tillbaks till Afrika".

Den brittiska inrikesministerns utspel ska förstås ses som ett svar på det förslag till ett överstatligt asylmottagningssystem som EU-kommissionen planerar att lägga fram om ett par veckor. Detta system kommer – om det blir verklighet – sannolikt att innebära att de länder som redan tar emot många asylsökande kommer att tvingas ta emot ännu fler, och att den totala asylinvandringen till EU kommer att öka ytterligare.


Det kan i sammanhanget nämnas att den väletablerade, svenske debattören och bloggaren Dick Erixon framförde tankegångar liknande den brittiska inrikesministerns i ett blogginlägg för bara ett par dagar sedan. Erixon resonerade kring Åsa Romsons oerhört klumpiga jämförelse mellan det nazistiska koncentrationslägret Auschwitz och fartyg med asylsökande som förliser på Medelhavet. I anknytning till detta resonemang skrev han bland annat:

"Partietablissemangen i Sverige vågar inte säga det uppenbara: Sverige och Europa kan inte ta emot alla som är på flykt. I nyheterna igår uppgavs att bara i Marocko, ett enda land på Medelhavets sydkust, lever över 100.000 barn och unga på gatorna. Allt fler av dem tar sig till Europa och Sverige, för att också här leva på gatorna. Det är tragiskt. Men vi kan inte ta emot alla barn och unga som i sina hemländer i Afrika och Asien blir bedrövligt behandlade. Det rör sig om många miljoner personer, samtidigt som unga i Sverige inte kan flytta hemifrån pga bostadsbrist.

Partietablissemangen i Sverige vågar inte heller stå för konsekvensen av att ta emot den volym av flyktingar som rör sig mot Europa och Sverige idag. Det kräver ett avskaffande av den välfärdsstat vi känner. Alla rättigheter till bidrag måste i sådana fall ovillkorligen begränsas till meritokratiska principer om miljontals nyanlända ska tas emot. Men man låtsas att man lever i en annan värld."

Källahttp://avpixlat.info/2015/05/14/storbritanniens-inrikesminister-vill-skicka-tillbaks-illegala-batmigranter/


------------------------

Vad en italiensk "fiffelminister" inom EU uttalar är av noll och intet värde. Hennes, och maffia-Italiens intresse, är att skyffla iväg alla invällarproblem på andra EU-länder. Italien beklagar sig med viss rätt, dom får ta första smällen av båtgangster-invällare. Men, dom tar inte kostnaderna, får gigantiska EU-stöd, dom skiter i Dublin-övk, och böset släpps iväg norrut. Så, i praktiken borde Italien "hålla käften", som en del av sydeuropas gangsternationer, Grekland ett annat exempel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar