söndag 3 maj 2015

Motalas Pravda hotas av politisk bojkott

Läser Dagens Samhälle och att Motala Vadstena Tidning avstod från att skriva om årets förstamajtal. Förmodligen var talen alldeles för ointressanta och förutsägbara. Tidningar vill ofta ha nyheter att skriva om och det fanns väl inga nyheter i talen.

- Nåväl, detta hade kunnat vara en fråga om nyhetsvärdering. Men inte i Motala. Den framstående lokalpolitikern Ingvar Ståhl hotar därför med att bojkotta tidningen.

"Tyvärr såg jag ingen lokal media och bojkottar de detta ska jag se till att fler bojkottar media", skriver han på Facebook.

Kommunstyrelsens ordförande Camilla Egberth backar också upp bojkotten på Facebook.

Tycker det är mest intressant att högt uppsatta politiker inte verkar reflektera över om det skulle kunna vara ett problem att den lokala politiska ledningen försöker styra rapporteringen i medierna.

Inte så mycket för att angreppen på Motala Vadstena Tidning är ett ett hot mot yttrandefriheten, utan för att dessa angrepp görs utan att politikerna reflekterar över pressens roll och ställning i ett demokratiskt samhälle. Skala upp Motalapolitikernas agerande till nationell nivå och vi har ett mini-Ryssland.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar