torsdag 28 maj 2015

“Du är den svaga länken i alliansen!

Du är den svaga länken i alliansen!

Tiden går men den låga takhöjden består, trots att de nya moderaterna inte sitter vid makten och trots att det inte är en ny moderat som är statsminister. Sticker man ut, säger vad man tycker och tänker offentligt så är man inte en i gänget. Man är ensam mot den moderata mobben. Man blir ett mobboffer…

Ska skottet komma inifrån? Ska någon skjuta mot en moderat statsminister?”, “Vi har en i gruppen som pekar finger åt en moderat statsminister!

Där och då handlade det om FRA-lagen och 30 moderata riksdagsledamöter som en efter en gick upp på gruppmötet för att piska in den obstinata, bångstyriga men samvetsgranne Karl Sigfrid i hägnet. Karl Sigfrid hade mobben mot sig och om det nu skulle gå och bli regeringskris så skulle Karl Sigfrid vara plågsamt medveten om att det var hans fel, bara hans fel och ingen annans fel.

Att Karl Sigfrid hade en personlig övertygelse att ta hänsyn till, en övertygelse som delades av väldigt många av de väljare som hade valt de nya moderaterna betydde ingenting alls. Karl Sigfrid mobbades och nobbades, och sitter idag inte i Riksdagen för de nya moderaterna. Efter att ha pekat finger, efter att ha varit den svaga länken i Alliansen placerades Karl Sigfrid på icke valbar plats.

Nu har vi inte en ny moderat statsminister. De nya moderaterna har en ny partiordförande, en ny oppositionsledare. Det är mycket nytt i de nya moderaterna men sättet att hantera de eller den som viker av från partilinjen är densamma. Nu handlar det om Finn Bengtsson, och ledamot Bengtssons åsikter om Decemberöverenskommelsen. Från FRA till DÖ. Nu är det Finn Bengtsson som får spela rollen som måltavla för mobben ur knapptryckarkompaniet. Tiderna är nya, men de nya moderaterna i Riksdagen är uppenbarligen samma gamla mobb.

Finn Bengtsson mår inte bra när han kommer till Riksdagen. Folk som tidigare har hälsat hälsar inte, kollegor som har varit som kollegor brukar vara är inte det längre. Blickar som skulle kunna döda och ett tydligt avståndstagande är det som möter Finn Bengtsson – och detta för att Finn Bengtsson i likhet med en herrans massa nya och gamla moderater tycker att den där Decemberöverenskommelsen suger lika fett som regeringen Löfven. Finn Bengtsson fick aldrig chansen att i Riksdagsgruppen tycka det han tänkte. Som alla andra ledamöter, medlemmar och sympatisörer ställdes han inför fullbordat faktum – där oppositionen bakband sig själva för att Löfven skulle kunna fortsätta med sitt vanstyre av landet.

Att vara emot Decemberöverenskommelsen hotar inte en ny moderat regering, inte heller en ny moderat statsminister. Att jobba mot Decemberöverenskommelsen är att vara emot en vänstervriden politik som väljarna faktiskt inte har valt att välja. Att uttala sitt motstånd mot Decemberöverenskommelsen är att att göra motstånd mot landets mest misslyckade regering i mannaminne.

Finn Bengtsson gör det som så många flera skulle behöva göra i de nymoderata leden när han står upp och är tydlig med att det vi nu ser är ett demokratiskt haveri. Det finns fler, det vet vi alla. Men de syns inte och de hörs inte och orsaken kan mycket väl vara att man om man är ärlig mot sig själv och mot de väljare som valt en får onda ögat av mobben. Takhöjden hos de nya moderaterna har inte blivit högre trots att man valt en lång kvinna som ersättare till den avgångne landsfader-wanna-be:n. Det är samma takhöjd nu, som en krypgrund. Rätta in dig i ledet. Håll käften och lyd.

Det bisarra är att den enda man skyddar med att rätta in sig i ledet är Stefan Löfven, och om det är ny moderat politik så är svensk demokrati på väg mot avgrunden. Vi har valt våra folkvalda, våra förtroendevalda men i de nya moderaternas värld har man inte förtroende för den folkvalda om den folkvalda tänker självständigt och öppet. Att sticka ut skall inte gå, då bryter partiet av och ner dig – med vuxenmobbing av partimobben…

Gilla gärna Finn Bengtsson på Facebook – HÄR

Källahttp://www.6mannen.se/mobben/

---------------

- Landsförrädaren Reinfeldts onda ande svävar över moderöderna, som en evig ondska från Blåkullas tidevarv. Det mest svekfulla partiet i svensk politisk historia, folkpartiet har blivt omseglade med råte, i jämförelse. Idag styrt - under överinseende av FR - av en häxa, en inkarnerad, klonad Reinfeldt-kopia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar