tisdag 19 maj 2015

Moderat islam är vår nya religion


Obama bugar djupt inför SaudiArabiens kung.

 "Jag har letat efter moderat islam sedan 11 september 2001 och precis som med den försvunna strumpan i torktumlaren, fanns den på det ställe jag minst anat", skriver Daniel Greenfield.

- Det finns ingen moderat islam i moskéerna eller i Mecka. Du hittar den inte i Koranen eller i haditherna. Om du vill hitta moderat islam får du bläddra efter terrorattacker på tidningarnas ledarsidor eller ta en kurs i islamisk religion, utlärd av någon unitariansk sociolog iklädd falska infödingssmycken.

Du kan heller inte finna moderat islam i Saudiarabien eller Iran, men du hittar den i otaliga tv-kanalers nyhetsprogram, artiklar och böcker om de två hemländerna för de två grenarna av islam [sunni och shia, reds anm].

Du hittar inte det mytomspunna landet med moderat islam i Östern. Du hittar den inte ens i Väst. Som alla myter existerar den bara i fantasin hos dem som berättar historierna. Du hittar inte moderat islam i Koranen, men definitivt i otaliga västerländska böcker om islam.

Moderat islam är inte det de flesta muslimer tror på. Det är vad de flesta liberaler tror att muslimer tror på. Den nya multikulturella teologin i Väst är moderat islam. Moderat islam är den perfekta religionen för den sekulära tidsåldern, eftersom den inte är någon religion alls.

Ta islam, vänd den ut och in och du får moderat islam. Ta en muslim som inte har varit i en moské på ett år, som kan rabbla upp alla spelarna i San Diego Chargers, men inte vet namnen på Muhammeds följeslagare – och du har en moderat muslim. Eller mera korrekt, en sekulär muslim.
Den tidigare generationen västerländska ledare sökte bekräftelse för sina nationella öden i det gudomliga. Vår tids generation västerländska ledare söker bekräftelse för sin liberalism i moderat islam. Om de så måste uppfinna den.

Utan "moderat islam" kollapsar de socialistiska projekten i Europa, de som är beroende av massinvandring. Amerikas krig mot terrorn är precis den ändlösa och utmattande aktivitet som ISIS framfart än en gång har avslöjat. Multikulturalismen, post-nationalismen och Tredje världen-skulden imploderar allihop.

Utan moderata muslimer kommer nationalismen tillbaka, gränserna stängs och högern vinner. Det är vad de fasar för.

Om det inte finns någon moderat islam, ingen moderat Muhammed, ingen moderat Allah, då måste det Socialistiska himmelriket på jorden kastas på sophögen. Den stora koalition där hbt-aktivister och islamister skriker åt judar från Gaza är inte framtiden; de är Weimarrepubliken på hjul.

En flashback på Obama i sin kostym som trött säger att han inte har någon strategi för ISIS. Originalplanen var att fånga Usama [bin-Laden, reds anm] levande, ställa honom inför rätta och göra en överenskommelse med talibanerna och utropa slutet på Kriget mot terrorn före förra valet. Det gick 'sådär'.

Moderat islam är en besvärlig religion. För att tro på den måste man bortse från över tusen års historia, teologi, demografi och i princip allt som hände före 1965. Man måste ignorera de skäggiga männen som hugger av huvuden, eftersom de inte representerar majoriteten muslimer.

Det gör inte Muhammed heller, han som utförde sin beskärda del av huvudavhuggningar. Det sanna islam är ett ämne som icke-muslimer utan tro (som bara håller plattityderna i ett post-allt-samhälle heligt), är ivriga att föreläsa om – trots att de inte vet något om det. Deras islam är inte Muhammeds religion, inte Koranens, hadithernas, kalifernas eller utövarna i Saudiarabien, Pakistan, Iran, Irak eller Indonesien. Deras islam är en religion som inte existerar, men som de innerligt tror måste existera eftersom utan den är deras sätt att leva lika dömt som drontens.

De är inte muslimer. De har ingen tro på Allah eller Koranen. I stället har de tron på godheten i en islam som existerar utan att ta till skrifterna, teologin eller gudomen. Detta kan verka konstigt för de verkligt troende, men när allt kommer omkring handlar deras egna trasiga rester av kristendomen eller judendomen inte så mycket om gudar eller skrifter – utom när det kommer till att plocka russincitaten om tolerans.

Är det då så konstigt att de betraktar islam på samma sätt?

De verkligt moderata muslimerna är sekulära liberaler med svag kristen och judisk övertygelse, som har uppfunnit en tro på moderat islam som inte existerar utanför deras egna huvuden. Denna sekulära islam, som värderar allt liv och påstås hylla social rättvisa och universell tolerans, är en motsvarighet till deras egna oäkta religioner. Och de är skräckslagna för att vakna upp och inse att den inte existerar.

När amerikanska och europeiska ledare insisterar på att islam inte har något att göra med de senaste islamiska illdåden, refererar de inte till en religion som praktiseras av muslimer, utan en fantasireligion som de inbillar sig att muslimer måste praktisera – för alternativet är lika med slutet för allt de tror på.

Deras moderata islam är svag i detaljerna (utom att den står för social rättvisa, kämpar mot global uppvärmning och stöder homosexuellas rättigheter), eftersom den i själva verket är multikulturalism med ett fejkskägg. När en västerländsk ledare hävdar att den senaste gruppen islamiska terrorister inte talar för islam, försvarar han inte muslimer – han försvarar multikulturalismen. Han utgår från att muslimer tror på multikulturalism, eftersom det är vad han själv gör. Moderat islam är i själva verket ett annat ord för mångkulturalism. Dess existens är en fast trosartikel för dem som tror på multikulturalism.

Att avskräcka någon som tror på moderata muslimer genom att peka på de långa raderna av lik eller de hatiska haditherna som uppmanar till massmord är meningslöst, eftersom dessa inte stämmer med hans religions rötter. Han vet inte vad en hadith är, eller så bryr han sig inte. Som en man med god status i social rättvisa, skyller han islams våldsamma historia på europeisk kolonialism och förtryck.
Han har aldrig läst Koranen. Han har läst tusen artiklar om hur muslimer förtrycks på flygplatser, i Gaza, i Burma och i Snurre Sprätt-filmer. De är hans nya ädla vildar och han vill inte höra ett ont ord om dem. Eftersom han i sin fantasi har koloniserat deras identitet (trots det exemplar av Edward Saids Orientalism han har på nattduksbordet), behandlar han dem som reflektioner av sitt eget ego.

När du säger att moderata muslimer inte existerar, kallar du honom en dålig människa. När du utmanar islam, attackerar du multikulturalismen och så kallar han dig rasist – trots att islam inte är mera ras än kommunism, nazism eller Musse Piggs fanklubb.

Den "moderate muslimen" är en uppfinning av de liberala akademikerna, de sekulära teologerna och deras knäppa kusinerde politiska aktivisterna. Han existerar inte, lika lite som det finns budgetpengar som stöder deras planer eller vetenskapliga argument för global uppvärmning.
Och det är inte nödvändigt att han existerar. Det enda nödvändiga är att vi tror på hans existens.

De vanärade vänsterättlingarna till de kristna och judarna väntar på den moderate muslimske Messias som ska förena omöjligheterna i deras multikulturella samhälle, genom att lösa konflikterna mellan islam och Västvärlden. Tills de hittar honom måste de tro, inte på gudomligheten, utan på den moderate muslimen.

Denna krönika publicerades först på Daniel Greenfields blogg Sultan Knish.

Källa: http://www.d-intl.com/2014/10/06/kronika-moderat-islam-ar-var-nya-religion/
Refhttp://www.d-intl.com/2015/05/16/kunskapsbrist-ar-paradoxalt-nog-bade-islams-svaghet-och-styrka/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar