onsdag 24 december 2014

Sverige är det absurda undantaget

I en debattartikel i SvD igår sätter en docent, Kjell Magnusson, i sociologi vid Uppsala universitet ned foten om att mobbningen och tramset om att Björn Söders uttalanden skulle vara något anmärkningsvärda måste få ett slut, och att Sverige som vanligt är det extrema undantaget i världen vad gäller att se något konstigt över huvud taget i Björn Söders uttalanden.

Kjell Magnusson passar i samband med denna förklaring på att döma ut mångkulturen totalt, bland annat genom följande: ”Sverige är en av Europas äldsta stater och fick tidigt en stark centralmakt. Det ovanliga var att befolkningen via kyrkan mycket tidigt kunde läsa och skriva. Därmed blev Sverige ett etniskt homogent land. Danska och norska områden assimilerades snabbt och när nationalismen framträder är Sverige ett integrerat och centralstyrt samhälle där människors identitet inte ifrågasätts.

I stora delar av Europa var situationen en annan. Ett folk kunde leva i olika stater, utgöra både majoritet och minoritet – som dagens ungrare, albaner eller serber. Många länder bestod av flera folk; i vissa fanns ingen majoritetsnation. Tyskland och Italien enades med relativ lätthet eftersom det fanns ett gemensamt skriftspråk som sedan länge dominerade sammanhängande områden. I östra och sydöstra Europa sammanföll däremot sällan de politiska och kulturella gränserna. Det är först idag och till ett högt pris – förföljelser, krig, deportationer och folkmord – som regionen har mer homogena statsbildningar.

Källahttp://petterssonsblogg.se/2014/12/21/sverige-ar-det-absurda-undantaget/

John Hood, zulu-kaffer, afro-amerikansk neger, tivoliestradör och bedragare, Reinfeldts anfader.

- Man måste uppebarligen härstamma, i en blandvariant, från neger-Afrika och tattar-Litauen (Reinfeldst anfader/stamtavla, http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10963815.ab), för att inte begripa enkel historia. Men hybridhjärnan hos 32:an bär uppenbara vittnesbörd, att det inte står rätt till i hjärnkontoret, Inbillning, spöken på ljusa dan, och ett egenfabricerat svenskhat, plus enormt mindervärdeskomplex, över att inte vara  svensk, utan en lågstående hybrid, med ovan relaterade skämmiga bakgrund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar