lördag 20 december 2014

Migrationsverkets kommandocentral

På ovanstående fantastiska bild poserar Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson i det "operativa ledningsrum" han har låtit bygga. Ett verk som inte har några krav på sig och kan äska så mycket pengar det behagar, ska naturligtvis ha en imponerande kommandocentral, som hämtad ur ett amerikanskt krigsdrama. Kanske är uppbyggnaden alldeles naturlig; härifrån ska folkutbytet och kriget mot svenskarna föras och övervakas. Det är inte svårt att föreställa sig hur Danielsson glider runt i rummet och drar pilar från Mellanöstern till Sverige, likt vilken annan invasionsplan som helst.

DN berättar:

"På skärmarna syns hur många som söker sig till Sverige i dag, hur många boendeplatser det finns i kommunerna just nu och hur många av Migrationsverkets anställda som är i tjänst."

Rummet bär naturligtvis Raoul Wallenbergs namn. Som tjänsteman ska Anders Danielsson egentligen inte uttala sig politiskt, men han kan inte låta bli att bjuda på de vanliga "argumenten" för massinvandring:

"Det tycks så himla mycket från alla håll, men det finns inget djup i resonemanget. Okej, du vill minska invandringen. Säg då hur. Är Sverige en del i EU? Ja. Har vi skrivit under Genèvekonventionen? Ja. Är det krig i Syrien? Ja. Är Sverige ett bra land att komma till? Ja. Frågan är vad man vill att vi ska ändra på. Att gå ur EU eller ändra på flyktingkonventionen är inte så lätt. Men visst, vi kan göra det miserabelt att komma hit. Då kommer så klart ingen."

Känner Danielsson att hans eget resonemang kännetecknas av djup?

Källahttp://tobbesmedieblogg.blogspot.se/2014/12/dagens-bild-migrationsverkets.html

- Påminner om Hitler-Tyskland, förment 'oskyldiga' hantlangare som 'bara lyddde order'.

Denne Danielsson hade gjort ett lika 'gott' hantverk, om han ersatt Höss, Frank, eller Eichmann.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar