onsdag 17 december 2014

Pia Kjærsgaard: ”Sverige är så vanvettigt att det skiljer sig från alla andra samhällen”

Frågan är inte vad man ska kalla Sverigedemokraterna. Den enda relevanta frågan är vad man ska kalla Sverige, skriver Pia Kjærsgaard.

- ”Vad ska man kalla Sverigedemokraterna?” Det frågar den svenska utrikeskorrespondenten Kristina Olsson i en artikel i Politiken 13 december.

Frågan är retorisk för Kristina Olsson och de andra från det ”officiella” Sverige vet mycket väl vad de ska kalla partiet, en beteckning de för övrigt har använt i många år. ”Främlingsfientligt” hör till de snällare uttrycken, nu är det ord som ”nyfascistiskt” eller ”fascistiskt” som blivit gängse.

Att retoriken fått en extra skruv beror förstås på att Sverigedemokraterna har blivit så självmedvetna att de inte ville stötta en socialdemokratisk regering, vars statsminister redan före valet i september förklarade att han under inga omständigheter skulle samarbeta med Sverigedemokraterna. Detsamma gäller för den borgerliga flygeln som kunde ha behållit makten om de hade räknat in partiets nästan 13 procent av rösterna. Men det ville de inte.

Det är därför inte Sverigedemokraterna som har utlöst den svenska regeringskrisen och utlysandet av extraval, utan de övriga partierna som med utestängningen av Sverigedemokraterna har brutit mot alla normala parlamentariska principer. Men det officiella Sverige rasar. De politiskt korrekta är förtvivlade och desperata. Beteckningar som nyfascister, fascister och nazister har nu använts så ofta att de börjar bli slitna. Det ska något nytt till.

Så en tidigare rådgivare åt den förre socialdemokratiske partiledaren, Daniel Suhonen, trumfar och jämför Sverigedemokraterna med terrororganisationen Islamiska Staten, IS.

Låt oss fundera ett ögonblick på detta.

För vad är Islamiska Staten egentligen? Med tusentals människoliv på sitt samvete, hundratusentals på flykt, försäljning av kristna kvinnor som sexslavar, mord på barn och terrorangrepp i Väst är det en jämförelse som verkligen utmanar.

Inte när det gäller våldsamheter”, erkänner Suhonen men när det gäller störtandet av regeringen. Ja, det var inte snällt av Sverigedemokraterna att uppföra sig som ett normalt parti. Det är inte snällt av Sverigedemokraterna att efterfråga en invandringspolitik som liknar Europas genomsnitt i stället för att föra världens mest extrema utlänningspolitik. Det var inte snällt av de drygt 800 000 svenskar som röstade på partiet.

Nu står jämförelsen där svart på vitt. Sverigedemokraterna är ”som IS i svensk politik”. Återigen förundras jag över svenskarnas förmåga att ställa allting på huvudet. Att ett parti som konsekvent har mobbats och hetsats och vars väljare har hånats i de svenska medierna, inte vill finna sig i att hållas utanför parlamentariskt inflytande leder alltså till att de jämförs med en terrororganisation.

Frågan är inte vad man ska kalla Sverigedemokraterna. Den enda relevanta frågan är vad man ska kalla Sverige.

En del har kallat det ”DDR light”. Andra ett konsensussamhälle. Personligen tror jag inte ordet är uppfunnet ännu. Sverige är så vanvettigt att det skiljer sig från alla andra samhällen i historien och i verkligheten att det kanske inte är statsvetenskapen som ska användas för namngivningen – utan snarare fackmän inom psykiatrin med särskilt fokus på schizofreni och bortträngning av känslor.

Pia Kjærsgaard, talesman för värderingsfrågor, Dansk Folkeparti

Artikeln publicerades ursprungligen på danska i Den Korte Avis och återges här med benäget tillstånd.

Källahttp://www.d-intl.com/2014/12/16/pia-kjaersgaard-sverige-ar-sa-vanvettigt-att-det-skiljer-sig-fran-alla-andra-samhallen/
Refhttp://www.friatider.se/svenskarna-en-f-rbjuden-folkgrupp
Refhttp://avpixlat.info/newsdesk/docent-i-svd-sverige-det-extrema-undantaget-i-varlden-aven-vad-galler-att-se-nagot-anmarkningsvart-i-bjorn-soders-uttalanden
Refhttp://www.svd.se/opinion/brannpunkt/absurd-forvirring-kring-sds-ideologi_4206167.svd


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar