måndag 15 december 2014

Asylsökande kommer i privatjet

Ett privatplan från Beirut landade på måndagskvällen på Malmö Airport i Sturup med tio asylsökande ombord. Tre personer misstänks för grov människosmuggling.

- De tre personerna som polisen gripit är två egyptiska män i 50-årsåldern och en libanesisk kvinna i 20-årsåldern. – Det var tio passagerare på planet. De blev medtagna till förhör enligt utlänningslagen och är nu asylsökande, säger Daniel Jonasson, inre befäl på Malmöpolisen.

Hur mycket den mycket ovanliga resan kostar vågar inte Malmöpolisen spekulera i. – Men det har ju kostat mer än vanliga flygbiljetter, säger Daniel Jonasson.

De tre misstänkta, besättningen, förhördes av polis under natten till tisdagen. – De är misstänkta för det som i dagligt tal kallas grov människosmuggling, alltså hjälp till utlänning att illegalt ta sig till Sverige mot ersättning, säger Malmöpolisens inre befäl Daniel Jonasson.

Sofia Bergström Malm på Luftfartverkets pressjour bekräftar att en privatjet, en Cessna 680, som kom från Beirut landade på Malmö Airport klockan 20.55.

– Det saknade passagerarlistor, så när det landade fattades misstanke om brott och blev ärende för polis och tull, säger hon.

-Pettersson säger att i Beirut är det inget krig och ingen svält. Tanka upp planet och tillbaks med samtliga…man kan också undrar vad som lockar i Sverige. Planet hade lika gärna kunnat flyga till Turkiet, Egypten eller Saudiarabien.

Källa: http://petterssonsblogg.se/2014/12/16/asylsokande-kommer-i-privatjet/


- Får dessa asyl, då har skam gått på torra land, alla dammluckor på vid gavel. Intressant att SR, Sveriges PK-rödio, förmedlat nyheten. Men det blir givetvis kramarsnyft, hursomhelst. Nu har flygspanaren Reinfeldt chansen att kommentera, i "gott flygcellskap" nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar