tisdag 23 december 2014

Björn Borg etta – Zlatan besviken tvåa

DN har röstat fram Sveriges genom tiderna främsta idrottsmän, Överlägsen etta blev tennislegenden Björn "Baföatt" Borg, tvåa kom den ohyfsade (och imho klart övervärderade) blattejuggen Zlatan Ibrahimovic. som surmagat uttryckte... "att komma tvåa är detsamma som att komma sist". Plus "enligt min uppfattning är jag både etta, tvåa, trea, fyra, och femma. Med respekt för alla andra." Respekt? Det ordet känns helt malplacerat för honom, han har inte en susning om begreppets reella innebörd.

En mer ohyfsad, low-class bonnläpp får man leta efter, Som tur är handlar det inte om en svensk, utan en invälld ex-jugge, om än född i Sverige, så går blatteränderna aldrig ur.

Hela listan (de 150 främsta): http://www.dn.se/sport/150-framsta-svenska-idrottarna-genom-tiderna/

Glädjande komplement - på Rantsports lista 2014 över världens 25 bästa fotbollsspelare, hamnar ZI på sjätte (!) plats, alltstå utanför de fem bästa! Ironiskt nog, med tanke på hans jönsuttalande enl ovan:

http://www.rantsports.com/soccer/2014/09/04/ranking-the-top-25-soccer-players-in-the-world-right-now/

Plus ytterligare en fotbollsrankning, The Guardian, där hamnar ZI på trettonde (!) plats ("himla otur"!):
"De dystra julhälsningarna fick fortsättning då The Guardian valde de bästa fotbollsspelarna. Zlatan som under de två senaste åren hittats på platserna tre och fem har nu trillat utanför de tio främsta. I The Guardians lista på världens 100 bästa fotbollsspelare är svenskens placering 13:e det här året."

http://www.nyhetspressen.se/4238387.html


- F ö, jag sätter alltid individuella idrottare högst. Dom står till 100% själva för sina insatser, inte en av elva lagspelare som i fotboll. Individuella mästare - jag har själv ett svenskt seniormästerskap i en individuell bollsport - kommer alltid högst upp, liksom jag hyllar pingiskillar (Kjell J, Waldner m fl), boxare (Ingemar J), skidvirtuoser (Sixten Jernberg, Wassberg) m fl, alla svarar fullt ut själva för sin prestation, till skillnad mot en fotbollsspelare. Som är beroende av 21 andra spelare på planen, kan begå massor av dåliga insatser under en match, men ändå bli hjälte genom att kanske slumpvis råka peta in ett vinstmål.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar