söndag 1 mars 2015

Ungern förkastar liberalism och mångkulturalism

Ungraren är av naturen politiskt inkorrekt. Det vill säga, han har inte förlorat sitt sunda förnuft, sa Ungerns premiärminister Viktor Orbán i sitt årliga tal till nationen under fredagen. Orbán förkastade  liberalism och mångkulturalism och lovade att kämpa för kristna värden samt mot utomeuropeisk invandring.

– En ungrare vill inte se en mängd människor välla in i sitt land från andra kulturer som inte går att assimilera och som är ett hot mot den allmänna säkerheten, mot hans jobb och levebröd, sa Orbán och varnade för att invandringen hotar att förvandla Ungern till ett ”flyktingläger”.
– Ungraren är av naturen politiskt inkorrekt. Det vill säga, han har inte förlorat sitt sunda förnuft, fortsatte han.

Bakgrunden till det invandringskritiska utspelet är en kraftigt ökad invandring till Ungern under det senaste halvåret. 2014 invandrade rekordmånga personer från länder utanför EU. Men av de drygt 40 000 som registrerades fick endast 500 uppehållstillstånd och av dessa 500 hade merparten redan lämnat Ungern för länder i nordväst (framförallt Tyskland och Sverige) när tillståndet utfärdades.

De senaste månadernas migrationsvåg har gett upphov till en omfattande diskussion i Ungern om hur massinvandringen ska kunna stoppas mest effektivt.
– Alla som korsar gränsen illegalt, oavsett vilka skäl de uppger, måste tas i förvar omedelbart, sa Orbán i en radiointervju den 13 februari, och fortsatte:
– Om vi inte inrättar en lag som möjliggör att de [invandrarna] tas in omgående och deporteras omedelbart så kommer Ungern att bli ett flyktingläger. Om vi gör tydligt att det inte är värt att komma till Ungern så kommer de inte komma.

Viktor Orbán, som kallade det mångkulturella samhället för en ”illusion, försvarade även sin regerings avskaffande av vänsterliberal socialpolitik, som enligt premiärministern var skadlig och hotade den kristna kulturen.
Orbáns nationalkonservativa regering har genomfört omfattande förändringar av välfärds- och arbetsmarknadsmodellen, där barnbidrag har ersatts av skattelättnader för barnfamiljer, socialbidrag ersatts med socialarbete och skatter på arbete och företagande sänkts kraftigt, finansierat med höjda skatter på konsumtion samt kraftiga punktskatter på banker och andra marknader som domineras av utländska företag.

Nettoeffekterna av reformerna har bland annat varit ett ökat familjebildande och barnafödande, men med en förändrad demografisk profil när framförallt den romska minoriteten gått miste om omfattande barnbidrag, samt krävts på motprestation för socialbidrag, samtidigt som familjebildning inom den arbetande ungerska majoriteten gynnats kraftigt.
– Ungern har blivit en ekonomisk framgångssaga vilket långsamt börjar erkännas i Europa, sa Orbán och framhöll att tillväxten 2014 var 3,5 procent i landet, bland de högsta siffrorna i Europa.

Källahttp://samtiden.nu/11391/ungern-forkastar-liberalism-och-mangkulturalism/




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar