måndag 30 mars 2015

Samtidigt i det post-demokratiska samhället...

Jag är fascinerad av hur politiker försöker rationalisera och förklara bort att deras röstande i riksdagen inte stämmer överens med vad de rimligen kan antas tycka.

- Det kan handla om små saker, som härom dagen när förmenta frihetspartier som M och C röstade mot att upphäva kravet på danstillstånd.

Det kan handla om att sälja sig för makt. Som Miljöpartiet – som röstar mot sin egen politik när det gäller energi, miljö och övervakningsfrågorna.

Men att sälja sin själ för att få sitta i regeringen är i vart fall ett svek som går att begripa. MP valde makten framför principerna och hedern.

Ett större mysterium är vad de borgerliga partierna håller på med.

Å ena sidan kritiserar Alliansen – med rätta – regeringen för dess skattehöjningar och ekonomiska politik. Samtidigt är man bundna av Decemberöverenskommelsen att rösta för denna ruttna politik i riksdagen. Utan att vinna något eller få något tillbaka.

(De borgerliga skall inte för ett ögonblick tro att S känner sig bundna av DÖ, om Alliansen vinner valet 2018.)

De enda som vinner på vårt rådande, märkliga politiska tillstånd är sossarna. I sak och i makt. Alla andra (utom SD) säljer ut sig Big Time.

Men det riktigt allvarliga är faktiskt inte sveken – utan att man kortsluter hela det demokratiska systemet.

Då skall man inte bli förvånad om missnöjda väljare går till det enda parti som inte är en del av detta sorgliga maktkluster. Tyvärr.

I en demokrati måste folk nämligen ha olika alternativ att välja mellan. Även om det så bara är mellan pest och kolera.

Källahttp://henrikalexandersson.blogspot.com.tr/2015/03/samtidigt-i-det-post-demokratiska.html


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar