söndag 8 mars 2015

Integrationen är ett fullständigt misslyckande. Bara en av tio flyktingar har jobb efter tio år

Efter 10 år i Danmark har bara en av fyra flykting hittat ett jobb. Det är katastrofalt. Det politiska målet för flyktingarbetet har misslyckats fullständigt. Tre av fyra flyktingar som kom till Danmark för mer än tio år sedan finns inte på arbetsmarknaden.

- Den presenterar i en analys gjord av danska arbetsgivarföreningen, DA.

Regeringen säger att siffrorna är ”skrämmande”.

- Det är katastrofalt att vi är så dåliga på att integrera flyktingar på den danska arbetsmarknaden. Vi har inte råd att överföra inkomster till den här gruppen. De danska myndigheterna har svikit säger medan DA:s VD, Jørn Neergaard Larsen.

Regeringen ser ”väldigt allvarligt” på den låga sysselsättningen bland flyktingar. Ekonomi och inrikesminister Morten Østergaard från radikalerna betecknar det som en ”undanflykt”, medan socialdemokraten sysselsättningsminister Henrik Dam Kristensen kallar det ”djupt skrämmande”.

Forskning har visat att underskottet för icke-västerländska invandrare är 16,6 miljarder per år.

-Pettersson ser att danskarna har ett underskott för icke-västerländska invandrare på 16,6 miljarder per år. Då är det svenska skyhögt högre men det törs ingen säga för vår går ju med vinst eller…

Källa: http://petterssonsblogg.se/2015/03/08/integrationen-ar-ett-fullstandigt-misslyckande-bara-en-av-tio-flyktingar-har-jobb-efter-tio-ar/
RefJyllands-Posten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar