tisdag 3 mars 2015

Sopa rent framför egen dörr först!

Lars Bern:

- På måndagskvällen när jag undantagsvis tog mig tid att titta på SVT:s Aktuellt fick jag en riktigt obehaglig förnimmelse. Ungefär 34 minuter in i nyhetssändningen hade man ett reportage av korrespondenten Bert Sundström om mordet på Putin-kritikern Nemtsov. I en intervju med en rysk journalist menar denne att den bakomliggande orsaken till mordet mycket väl kan vara, det hat mot alla som tänker annorlunda, som piskas upp av regimvänliga medier.

I Ryssland har Putin och kretsen omkring honom makten och predikar vilken politik som gäller. De som opponerar är en mindre krets där Nemtsov var den mest framträdande. Putinlägrets åsikter och värderingar dominerar, enligt uppgift i programmet, helt i ryska Main Stream Media (MSM) som går maktens ärende. Där bedrivs klappjakt med hatpropaganda mot alla som tänker annorlunda.

Det som gjorde mig iskall var, att det går ju faktiskt numera till på samma sätt i vårt land.

I Sverige precis som i Ryssland går Public Service och övriga MSM maktens ärenden. Makteliten i vårt land har spikat en politiskt korrekt åsiktskorridor utanför vilken man inte tolererar några avvikelser. De stora tidningarnas s.k. debattsidor har sedan länge förvandlats till maktelitens anslagstavlor. Inga avvikande åsikter släpps längre fram.

Public Service och MSM har tagit till uppgift att idka klappjakt på och sprida hatpropaganda mot alla som tänker annorlunda. Vi har visserligen inte ännu sett några mord. Men MSM-tidningen Expressens trakasserier mot en oliktänkande, ledde nyligen till ett självmord. En annan oliktänkande som fått stryk av den svenska vänsterpöbeln fick ”skylla sig själv” enligt landets förre statsminister. Långa rader av oliktänkande har sparkats från sina jobb, vägrats anställningar och uteslutits ur maktelitens fackföreningar.

Jag vet vad jag talar om eftersom jag själv blivit utsatt för hatpropaganda och ad hominem förolämpningar av maktelitens lakejer, bara för att jag framfört annorlunda tankar inom den svindyra klimatpolitiken, tankar som inte legat inom åsiktskorridoren. Forskare som inte levererar forskningsresultat som passar den svenska åsiktskorridoren tystas och de får inga anslag av politiskt styrda programorgan.

Vad som är värre är att den svenska ”Putiniseringen” är på väg att spridas till stora delar av västvärlden. I USA leder självaste presidenten en desinformationskampanj utan motstycke med rader av falska påståenden om klimatet. Han är där som här, påhejad av stora delar av landets MSM och där som här, pågår en hatkampanj av McCarty-snitt mot dem som tänker annorlunda.

Hur skall vi i väst kunna ha någon som helst trovärdighet i kritiken mot Putinregimens och dess medielakejers behandling av oliktänkande, när vi beter oss likadant själva?

Källa: http://antropocene.se/2015/march/sopa-rent-framfor-egen-dorr-forst.html
Refhttp://snaphanen.dk/2015/03/03/stats-tv-om-stats-rv/
Refhttps://janmilld.wordpress.com/2015/03/03/moskva-och-stockholm/
Refhttp://www.8dagar.com/2015/03/tre-mord-ur-samma-kokbok.html
Refhttp://thoralf.bloggplatsen.se/2015/03/04/11035497-oliktankande/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar