tisdag 17 mars 2015

Grekland-Tyskland i “fingergate”

Fram till fredag ska Grekland betala tillbaka ett gammalt lån på nära en miljard dollar till Internationella valutaunionen. Det har spekulerats i att Grekland inte kommer att klara det. I så fall ökar åter trycket på att Grekland måste lämna euron.

- Men den vänsterextrema regeringen gör inte situationen lättare genom sitt hånfulla agerande mot Tyskland. Man har börjat prata om krigsskadestånd, att kräva 70 år efter andra världskrigets slut.

Men ord och gester kan vara än mer som bensin på elden, vilket grekiske finansministern Yanis Varoufakis fick erfara när han via videolänk var med i ett direktsänt söndagsprogram i tysk TV igår. Där visades ett klipp där Varoufakis gav fingret åt Tyskland. I programmet ursäktade han sig med att påstå att klippet var falskt.

Det har startat en mediestorm i Tyskland idag under benämningen “fingergate”. Alla medier jagar nu bevis på om klippet är autentiskt eller inte. Se klippet i YouTube (14 sek): Yanis Varoufakis shows the finger to Germany.

Jag tror klippet är korrekt och inte förfalskat. Men jag sätter samtidigt viss trovärdighet till ett inlägg i Guardians kommentarfält från en person som säger sig läst hela texten på vad Varoufakis sa när han visade fingret mot Tyskland för två år sedan. Denne person hävdar att Varoufakis i sin appell presenterade olika alternativ där ett alternativ var att ge Tyskland fingret. Och det skedde två år innan han blev finansminister.

Det räddar inte Varoufkis som alltså igår sa att han inte visade fingret. Det gjorde han, men då som ett möjligt alternativ för Grekland i den ekonomiska krisen.

Grekland gör sig allt mer omöjligt i Europagemenskapen. “Fingergate” är bara senaste exemplet på hur Grekland är en destruktiv kraft i Europa och skapar raka motsatsen till det EU är till för: man skapar motsättningar och fientlighet istället för gemenskap.

Källahttp://erixon.com/blogg/2015/03/grekland-tyskland-i-fingergate/
Merahttp://www.theguardian.com/business/2015/mar/17/german-finance-minister-accuses-athens-of-destroying-trust
http://www.theguardian.com/world/greece
http://uk.businessinsider.com/germany-poll-kick-greece-out-eurozone-europe-grexit-2015-3


- Nu måste EU har insett att dom när en orm vid sin barm. Kräkerna skall ut ur EU, deras gangsterfasoner och beteende inte acceptabelt i civiliserade sammanhang. Denne kommunisitkse finansminister, med sitt snaggade huvud, t-shirt, och opressad kavaj, skulle lika gärna kunna ingå i nåt kriminellt invällargäng, där dom oftast ser ut så, plus kroppsbyggarkomplex och drogmissbruk, allt för att verka tuffa och skaffa "respekt". Greklands tjafs om "70 miljarder" ytterligare ersättning för effekter i s m WW2 råkar komma alltför "lägligt", nu när en ny nota - överenskommen i tidigare avtal - skall betalas. EU har tagit in ett flertal länder i organisationen, på senare år, Rumänien, Bulgarien, Polen, Baltstaterna... varför skulle Greklands ynka 2% av balansomslutningen betyda "ett viktigt bortfall"? Det resonemanget faller på sin egen orimlighet, EU funkade utan de "nyanslutna" tidigare, därför kan Kräkland enkelt avvaras. Det handlar om EU-pamperiets rädsla att en dominoeffekt skulle uppstå. Om ett land utgår, så kan det väcka strömningar i andra, England, Italien, Portugal, Spanien, Frankrike, m fl. Vilket skulle bli dödsstöten för det sjuka imperiet, 'Sovjetunionen v2.0'.

Kräkland är och förblir en fifflande gangsterstat. Ut med dom!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar