måndag 30 mars 2015

Den demografiska revolutionen

Under åtta år med Reinfeldt ökade antalet invånare med utländsk bakgrund med 678 000. Om utvecklingen fortsätter i samma takt är gruppen redan om 20 år i majoritet bland invånare under 45.

- Sedan Statistiska centralbyrån i veckan publicerade färsk befolkningsstatistik kan nu åtta år med Reinfeldt och Alliansen summeras. Samtiden har dykt ned i siffrorna för 2006 till 2014.

Vi väljer att fokusera på åldersgruppen 0-44 år då det är denna grupp som definierar Sveriges befolkningsmässiga framtid. Äldre invånare skaffar sällan barn, varför dessas demografiska avtryck på det framtida Sverige är försumbart.

Med ”utländsk bakgrund” avses personer som antingen själva är utlandsfödda, eller har minst en utlandsfödd förälder.

Antalet invånare i åldern 0 till 44 år, födda i Sverige med två inrikes födda föräldrar, har minskat med 167 000 under alliansens två mandatperioder. Samtidigt ökade antalet invånare med utländsk bakgrund med 419 000 (678 0000 sett till samtliga ålderskategorier).

Skillnaden mellan de två grupperna har alltså minskat med hela 586 000, från 2,3 till 1,7 miljoner. Idag har mer än var tredje invånare under 45 i Sverige utländsk bakgrund. Fortsätter trenden i nuvarande takt kommer en majoritet att ha utländsk bakgrund redan om 20 år.

Vi vill vara tydliga med att den ”svenska” eller ”utländska” bakgrund som kan mätas i statistiken inte nödvändigtvis säger något om en individs nationella identitet. Men det oomkullrunkeliga faktum att den omfattande invandringen ökar på segregationen, gör att den demografiska trend vi kan se tveklöst är en tydlig indikator på hur snabbt Sverige segregeras.

           ©Affes statistikblogg





 Folkutbyte - Bilderberggruppens Hemliga Vapen


                            Goodbye Sweden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar